• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

FFK VOETBALCURAÇAO – De voetballers van de Curaçaose U20-selectie zijn alsnog als eerste geëindigd in het kwalificatietoernooi van de afgelopen dagen. De andere tegenstander waren de Kaaiman Eilanden, St. Kitts & Nevis en Anguilla. Na een verrassende nederlaag tegen de Kaaiman Eilanden (1-0) zag het er aanvankelijk niet goed uit.

Het herstel volgde vrijdag tegen Anguilla. Curaçao veegde de vloer aan met de tegenstander en boekte een 9-0 zege. Jean-Louis Fortin, Andruw Stokkel, Shuremy Felomina, Isaï Marselia (3), Quinton Christina en Liandro Martis (2) verzorgden de doelpuntenproductie.

Ontknoping
Gisteren volgde de ontknoping tegen St. Kitts & Nevis. Vooraf wisten de Curaçaoënaars dat ze met minstens twee goals verschil moesten winnen om de groepswinst te behalen. Met een ruststand van 0-0 werd het nog best een nagelbijtertje, maar in de tweede helft maakten de jongens het verschil. Ronald Alberto opende de score (57ste minuut), Isaï Marselia (65ste en 71ste minuut) voegde twee treffers toe voor een 3-0 overwinning.

Volgende ronde
Door het resultaat is Curaçao door naar de volgende ronde. Van 12 tot en met 19 september doet het team in Trinidad & Tobago mee aan de volgende horde op wek naar het jeugd-WK in Nieuw-Zeeland.

u20 blij
Foto: David Heykoop

1 reactie op “U20 alsnog eerste na uitglijder”

  1. En Nederland is al uitgeschakeld voor dit WK. Georgie en Wales waren te sterk.
    Gaan Aruba en Curacao uitkomen op het WK als Koninkrijkspartners?