• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Schaken op CuracaoCURAÇAO – In Tromsø (Noorwegen) wordt de 41ste editie van de Olympiade gehouden, georganiseerd door wereldschaakbond FIDE. Het toernooi bestaat uit elf speelrondes en duurt tot 14 augustus. Curaçao heeft zowel een heren- als een damesteam afgevaardigd.

Versgeperst.com sprak met Sherman Maduro (38), die voor het herenteam speelt, over zijn spelstijl, de kansen van Curaçao op het toernooi en over zijn vrouwelijke medeschakers.

Op het toernooi spelen landen tegen elkaar in teams van vier spelers. Elk team heeft ook een reservespeler ter beschikking. De eindresultaten van de wedstrijden worden bij elkaar opgeteld en het land met de beste totaalscore wint. De wedstrijden zijn live te volgen via een livestream op de website.

Titels
De goede prestaties van de schakers zijn ook opgemerkt door de wereldschaakbond. De bond reikt titels uit aan goede spelers. Die variëren in rang van kandidaat-meester, FIDE-meester, internationaal meester en grootmeester. Maduro is kandidaat-meester, evenals Seydi Salim-Moussa. Maria Vinck-Diaz is de enige van de afgevaardigde schakers die FIDE-meester is.

Selectie teams
Heren: Willem Blijstra, Sherman Maduro (op de foto met blauwe pet), Jimmy Izijk, Rurik Capella – reserve: John da Silva.
Dames: Maria Vinck-Diaz, Ailén Mena, Ebony Hodgson, Seydi Salim-Moussa (foto) – reserve: Arzy Salim-Moussa.

Certificates FIDE

www.versgeperst.com