• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Churandy MartinaCURAÇAO – Churandy Martina heeft op het NK atletiek zijn titel succesvol verdedigd. Zaterdag won hij op de 100 meter sprint in 10.13 seconden. In het Olympisch Stadion van Amsterdam toonde de 30-jarige sprinter zich ook op de 200 meter de snelste in 26.02.

Op de 200 meter kwamen ook de nummers 2 en 3 ook uit Curaçao. Terrence Agard liep 21,20 seconden en Obed Martis bereikte in 21,33 seconden de finish. Er was nog meer Curaçaos succes. Lee Marvin Bonevacia liep een 28 jaar oud Nederlands record aan diggelen. Hij won de finale van de 400 meter in 45,41 seconden. Ook hier werden Agard en Martis respectievelijk tweede en derde.

Hensley Paulina
Een domper was er wel voor sprinter Hensley Paulina. Hij ontbreekt op de 100 meter het EK atletiek in Zürich. Hij liep vorige week in Heusden ruim onder de EK-limiet (10.26), maar is slachtoffer geworden van een speciale trial bij de NK. Churandy Martina, Giovanni Codrington en Joren Tromp voldeden namelijk ook aan de EK-limiet. Omdat Nederland maar drie sprinters naar het EK mag afvaardigen, besloot de atletiekunie om de beste drie NK-sprinters naar het EK te sturen. Uitgerekend op het NK haalde Paulina de finale niet. Dat kwam omdat er veel buitenlandse atleten meededen, waarmee de unie het deelnemersveld wilde versterken. Dat lukte, maar ging ten koste van een EK-ticket voor Paulina.

1 reactie op “Curaçaoënaars domineren NK atletiek”

  1. Gr.v jee oom uit curacao trotr op je