• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

WK voetbal world cup thumb CURAÇAO – Het Nederlands elftal speelt vandaag in Brasilia zijn laatste wedstrijd op het WK. Tegenstander in de troostfinale is gastland Brazilië. Beide ploegen zullen zich willen revancheren voor het mislopen van de finale. Nederland werd na strafschoppen uitgeschakeld door Argentinië. Brazilië leed een beschamende 7-1 nederlaag tegen Duitsland.

Zestien jaar geleden stond Nederland ook al eens in de ‘kleine finale’. Het hoofd van de Nederlandse spelers stond er destijds niet naar. Het gevolg was een nederlaag tegen Kroatië. Dat wil bondscoach Louis van Gaal nu voorkomen. “Er is nog geen Nederlands elftal dat ongeslagen is gebleven op een WK. Dat is ons volgende doel”, sprak Van Gaal op een persconferentie.

Winst
Nederland verloor van de eerste zes wedstrijden er geen één. Daarvoor kijkt de FIFA namelijk naar de stand na maximaal 120 minuten. De uitschakeling tegen Argentinië geldt daardoor officieel als een gelijkspel, net als de gewonnen penaltythriller tegen Costa Rica. Bij beide wedstrijden was het na de verlenging 0-0.

Nederlaag
Brazilië zal er veel aan gelegen zijn het toernooi in eigen land enigszins waardig af te sluiten. De monsternederlaag tegen Duitsland, de grootste van de Brazilianen ooit, heeft er aardig ingehakt. David Luiz en bondscoach Felipe Scolari gingen diep door het stof en smeekten om vergeving. Thiago Silva keert terug van een schorsing. De aanvoerder werd tegen de Duitsers node gemist.

Robben
Met welke spelers Nederland het veld ingaat, is nog onduidelijk. Van Gaal wilde daar op een persconferentie niet over uitweiden. Zeer waarschijnlijk stuurt hij Arjen Robben het veld in. De aanvaller van Bayern München is als enige Nederlander genomineerd voor de Gouden Bal. Een goed optreden tegen de Brazilianen, die vier jaar geleden door Nederland in Zuid-Afrika werden uitgeschakeld, zullen zijn kansen vergroten.

© Novum

www.versgeperst.com