• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

WK voetbal world cup thumb CURAÇAO – Het Braziliaanse elftal hoopt vanmiddag een overwinning op te kunnen dragen aan Neymar. Dat zei de Braziliaanse bondscoach Luiz Felipe Scolari in de aanloop naar de halve finale van het WK tegen Duitsland. “We zullen niet alleen voor onszelf, voor het land en voor onze droom spelen, maar ook een beetje voor Neymar. Na alles wat hij voor ons heeft gedaan.”

Scolari zei dat de ploeg het verlies van Neymar, die een gebroken rugwervel opliep in de kwartfinale tegen Colombia, verwerkt heeft. “Hij heeft al een hoop voor ons betekend. Nu is het aan ons. We zullen zijn strijd en plezier missen maar we hebben nog voldoende kwaliteit over.” Neymar is met vier doelpunten de topscorer van de Brazilianen. Naar verwachting neemt Chelsea-speler Willian de plek van de sterspeler in het team over.

Dante
De bondscoach van de tegenstander, Joachim Löw, verwacht dat Brazilië het verlies van Neymar goed kan opvangen. “Een sterspeler missen betekent dat anderen hun verantwoordelijkheid zullen nemen.” Naast Neymar heeft Brazilië ook niet de beschikking over de geschorste Thiago Silva. De aanvoerder zal vervangen worden door Bayern München-verdediger Dante. “Je kan niet verwachten dat hij slecht speelt tegen zijn Duitse ploeggenoten”, zegt de 54-jarige trainer.

Hard spel
Löw hoopt dat Brazilië minder hard zal spelen dan in de kwartfinale tegen Colombia. Volgens de Duitser gingen beide teams regelmatig over de schreef. “Ik hoop dat de scheidsrechter Marco Rodriguez dit goed in de gaten houdt. In Europa waren er geen 22 spelers overgebleven op het eind.”

© Novum

www.versgeperst.com