• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

WK voetbal world cup thumb CURAÇAO – Een ongeïnspireerd spelend Argentinië is doorgedrongen tot de kwartfinale op het WK. De Argentijnen hadden bijzonder veel moeite met Zwitserland. De ploeg van Ottmar Hitzfeld gaf weinig weg en was gevaarlijk in de tegenaanval. Aan het einde van de verlenging verloste Angel di Maria de Zuid-Amerikanen: 1-0.

Zijn winnende treffer, een bekeken schuiver in de hoek, werd voorafgegaan door een demarrage van Lionel Messi. De superster van Barcelona kon tot dan toe zijn stempel niet drukken op de wedstrijd. In de blessuretijd van de verlenging kopte Blerim Dzemaili nog op de paal namens de Zwitsers. De volgende wedstrijd spelen de Argentijnen tegen de winnaar van België-Verenigde Staten.

Duitsland-Algerije
Gisteren schakelde Duitsland na verlenging Algerije uit. De teams kwamen niet tot scoren in de reguliere speeltijd. In de extra tijd was het al snel André Schürrle die knap scoorde. Vanaf dat moment leek de pijp leeg bij de Noord-Afrikanen en kon Duitsland vrijuit spelen. Mesut Özil besliste de wedstrijd met de tweede Duitse goal, voordat Abdelmoumene Djaboe in de slotminuut iets terugdeed: 2-1. Voor de Duitse verdediger Shkodran Mustafi is het WK wel voorbij. Hij scheurde een spiertje in zijn bovenbeen en is de rest van het toernooi uitgeschakeld.

Kwartfinales
Frankrijk – Duitsland, 4 juli 12.00 uur
Colombia – Brazilië, 4 juli 16.00 uur
Argentinië – België/Verenigde Staten, 5 juli 12.00 uur
Nederland – Costa Rica, 5 juli 16.00 uur

www.versgeperst.com