• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

WK voetbal world cup thumb CURAÇAO – Frankrijk gaat naar de kwartfinale op het WK. Door treffers van Paul Pogba en een eigen goal van Joseph Yobo wonnen ‘Les Bleus’ ten koste van Nigeria. De Afrikanen boden meer dan verdienstelijk weerstand, maar bogen in de slotfase alsnog.

De eerste helft was aantrekkelijk. Het spelbeeld was afwisselend en er werd in een hoog tempo gespeeld. Emmanuel Emenike was dichtbij de openingstreffer, maar zag zijn goal afgekeurd worden wegens buitenspel. Veel scheelde het niet.

Matuidi
In de tweede helft hadden de Fransen het beste van het spel. Wel had Frankrijk geluk dat Blaise Matuidi niet weggestuurd werd na een grove charge op Ogenyi Onazi. Matuidi kwam weg met geel, Onazi moest geblesseerd afgevoerd worden per brancard.

Kansen
Frankrijk kreeg nadien kans op kans. Karim Benzema was na een een-twee dichtbij de 1-0, maar Victor Moses redde op de doellijn. Yohan Cabaye trof de lat. De Nigeriaanse doelman Vincent Eneyama redde fabuleus op een kopbal van Benzema. Bij de corner die daarop volgde, ging Eneyama echter in de fout. Hij taxeerde de voorzet van Mathieu Valbuena verkeerd en tikte de bal weg terwijl het doel leeg was. Paul Pogba kopte de bal in het doel. Daarmee was de ban gebroken. Vlak voor tijd maakte Joseph Yobo nog een eigen doelpunt.

Kwartfinale
De ‘Haantjes’ gaan dus naar de kwartfinale. Daarin nemen ze het op tegen de winnaar van Algerije-Duitsland. Die wedstrijd wordt om 16.00 uur Curaçaose tijd gespeeld. De andere kwartfinales zijn Colombia-Brazilië en Nederland-Costa Rica. De vierde kwartfinale gaat tussen de winnaars van Argentinië-Zwitserland en België-Verenigde Staten.

www.versgeperst.com