• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

ColombiaansevlagCURAÇAO – Colombia heeft op het WK de kwartfinale bereikt na een 2-0 zege op Uruguay. James Rodriguez was met twee treffers, waarvan de eerste van grote schoonheid, de grote man bij de Colombianen.

Colombia is bezig met zijn beste WK ooit. Tot nu toe was het WK van 1990, waar de achtste finales werden gehaald, het beste mondiale toernooi voor de Zuid-Amerikanen. De ploeg van bondscoach Jose Pekerman zal alle zeilen bij moeten zetten wil het nu verder geraken dan de kwartfinale. Gastland Brazilië is de volgende tegenstander.

Voorsprong
Uruguay miste de bijtende Luis Suarez en wist zonder zijn sterspeler geen vuist te maken. De equipe van bondscoach Oscar Tabarez kwam geen moment in de wedstrijd, die onder leiding stond van Björn Kuipers, en zag Colombia na 28 minuten op wonderschone wijze de voorsprong nemen. Rodriguez nam de bal op de borst aan en volleyde de bal tegen de onderkant van de lat: 1-0.

Marge
De marge werd vijf minuten na rust verruimd. Na een fraaie aanval kopte Juan Cuadrado de bal voor de voeten van Rodriguez, die simpel kon binnen tikken. Het machteloze Uruguay zette vervolgens nog wel aan en creëerde een paar aardige kansen. Ondanks goede pogingen van onder anderen Edinson Cavani wist Uruguay Colombia echter geen moment meer te laten sidderen van angst.

Suarez
Uruguay zette met de nederlaag een punt achter een turbulent toernooi. Na een verrassende 3-1 nederlaag tegen Costa Rica in zijn openingswedstrijd, versloegen de Zuid-Amerikanen Engeland en Italië. Suarez ontsierde die laatste overwinning door Giorgio Chiellini te bijten.

© Novum

www.versgeperst.com