• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

brazilieCURAÇAO – Brazilië heeft na een zinderend duel de kwartfinale bereikt op het WK. Het gastland nam de strafschoppen vandaag beter dan Chili: 3-2. Na 120 minuten voetbal waren de landen op 1-1 blijven steken. David Luiz had Brazilië na achttien minuten op voorsprong gezet.

Alexis Sanchez zorgde een klein kwartier later voor de gelijkmaker.

Kwartfinale
De Brazilianen treffen de winnaar van het duel tussen Colombia en Uruguay, dat nu wordt gespeeld, in de kwartfinale.

Zwak
Brazilië toonde zich in de reguliere speeltijd een zwakke titelfavoriet in Belo Horizonte. De ploeg van bondscoach Luiz Felipe Scolari kwam nauwelijks tot combinaties en moest het vooral van bevliegingen en standaardsituaties hebben. Zo’n standaardsituatie leidde de 1-0 in. Luiz verlengde een kopbal van Thiago Silva in de Chileense goal.

Antwoord
Het antwoord van de Chilenen liet niet lang op zich wachten. Sanchez schoot de bal in de 32e minuut van binnen het zestienmetergebied ver in de verre hoek: 1-1.

Tweede helft
Brazilië dacht vervolgens voortvarend aan de tweede helft te beginnen. Hulk werkte de bal met de buitenkant van zijn linkervoet wat gelukkig binnen. Scheidsrechter Howard Webb had echter een handsbal geconstateerd van de Braziliaan en keurde de treffer af.

Cesar
De vijfvoudig wereldkampioen was vervolgens een beetje de weg kwijt en Chili begon het duel te domineren. Op een kans en een fraaie redding van Julio Cesar na hield Brazilië echter tot de negentigste minuut stand.

Extra tijd
In de spannende extra tijd was Brazilië duidelijk de bovenliggende ploeg, maar wist het maar mondjesmaat kansen te creëren. De Goddelijke Kanaries ontsnapten in de absolute slotfase zelf aan een nederlaag. De Chileense invaller Mauricio Pinilla liet Cesar met een fraaie knal kansloos, maar zag zijn inzet op de lat uiteenspatten.

Strafschoppen
De strafschoppenserie was vervolgens net zo zinderend als de wedstrijd. De Chileen Gonzalo Jara zorgde er uiteindelijk met zijn pingel op de paal voor dat Brazilië in eigen land in het toernooi bleef.

© Novum

www.versgeperst.com