• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

WK voetbal world cup thumb CURAÇAO – Diego Maradona vindt dat Luis Suarez veel te hard is gestraft voor het bijten van zijn Italiaanse tegenstander Giorgio Chiellini. Volgens de Argentijn zijn er op het WK wel zwaardere overtredingen gemaakt. “Er was contact, maar dit is voetbal”, zei Maradona.

De FIFA schorste Suarez voor negen interlands en de Uruguayaan mag zich vier maanden niet in een stadion vertonen. Daardoor kan hij pas eind oktober weer in actie komen voor zijn club Liverpool. “Wie denken jullie wel dat jullie zijn? “, richtte Maradona zich tot de wereldvoetbalbond. “Waarom sturen jullie hem niet meteen naar Guantanamo Bay?”

‘Straf buitensporig’
Giorgio Chiellini, die dinsdag de tanden van Luis Suarez in zijn schouder voelde, neemt de Uruguayaan niets kwalijk. De verdediger vindt de straf voor Suarez zelfs te zwaar, zo laat hij vandaag weten op zijn eigen website. “Ik heb me altijd ondubbelzinnig neergelegd bij maatregelen van de bevoegde instanties, maar in dit geval geloof ik dat de straf buitensporig is”, schrijft de Italiaan.

Afsluiten
Hoewel Chiellini tijdens het WK-duel tussen Uruguay en Italië boos reageerde en de scheidsrechter onder meer de tandafdruk van de aanvaller in zijn schouder liet zien, wil hij een punt zetten achter het incident. “Ik ben niet blij en voel geen wraakgevoelens of boosheid. Er is alleen de teleurstelling over het resultaat.”

Suarez thuis
Luis Suarez is terug in Uruguay. De geschorste aanvaller landde vrijdag rond 05.00 uur lokale tijd met een privévliegtuig op de luchthaven van hoofdstad Montevideo. Met een bestelbus is hij naar het huis van zijn moeder in Ciudad de la Costa gereisd, melden Uruguayaanse media.

© Novum

6 reacties op “Maradona en Chiellini: straf bijtende Suarez te hoog”

 1. Maradonna, dat is toch die aan drugs verslaafde ex-voetballer, die met een luchtgeweer op journalisten schiet. Logisch dat die hiervan wat vindt.

 2. Vreemd dat er een ooit grootte voetballer met z ,n reactie komt dit is geen FREEFIGHTER SPORT dus moet de speler in dit geval bestraft worden. Therapie moet hij ook ook krijgen gezien deze Abnormale Gedrag .PUNTO Y BASTA.

 3. Maradona heeft kritiek op alle letters van de FIFFA. Dus het is zo raar niet dat hij zo’n opmerking maakt.

 4. Een terechte hoge straf na de derde act van de bite-man. Liverpool zal als meest benadeelde ook wel in hoger beroep gaan. Zijn prijskaartje van 85 miljoen euro zal zeker zakken als er al belangstelling van een club is, maar Liverpool zal zijn salaris niet betalen als veel te kleine genoegdoening. Doorgaans wordt er in de strafmaat rekening mee gehouden bij welke wedstrijd het delict is gepleegd en dat was niet bij Liverpool. Na 3 bijtincidenten zou onderdeel van de straf een psychiatrisch onderzoek moeten zijn en een daaraan gekoppelde behandeling, want aan deze man zitten toch wel de nodige steekjes los.

 5. Ja Pluisje, er zijn buiten dit kannibalisme ook wel andere voorvallen bekend, jouw mano di dios bijvoorbeeld en als ik het goed begrijp is er nog niet zolang geleden een scheidsrechter doodgeschopt.

 6. “Er was contact, maar dit is voetbal” Juist; een bal sport, geen bijt sport.
  4 maanden is veel te weinig.