• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

WK voetbal world cup thumb CURAÇAO – Portugal en Ghana zijn op het WK in Brazilië gestrand in de groepsfase. Portugal zegevierde in het onderlinge duel in de hoofdstad Brasilia weliswaar met 2-1, maar eindigt op doelsaldo achter de Verenigde Staten. De Amerikanen verloren met 1-0 van groepswinnaar Duitsland.

Ghana, dat wel genoeg zou hebben gehad aan een kleine overwinning, eindigt door het verlies als laatste in groep G.

Portugal deed qua doelsaldo slechte zaken in de met 4-0 verloren wedstrijd tegen Duitsland en had daarom tegen Ghana sowieso een grote uitslag nodig. De openingsfase was nog veelbelovend, maar telkens stond de Ghanese doelman Fatau Dauda in de weg. Na een halfuur spelen kreeg Portugal plotseling hulp uit onverwachte hoek toen verdediger John Boye de bal op kolderieke wijze in zijn eigen doel werkte.

Hoop
De Portugese hoop om de volgende ronde te halen werd na een uur spelen echter ruw verstoord. Asamoah Gyan kopte een voorzet van Kwadwo Asamoah binnen, waarna het even later zelfs bijna 2-1 voor Ghana werd. Abdul Majeed Waris wist echter niet hetzelfde te doen als zijn ploeggenoot en kopte in vrijstaande positie naast.

Slotfase
In een aantrekkelijke slotfase wist alleen Cristiano Ronaldo nog te scoren. Voor de Portugees was het de zesde keer op rij dat hij tijdens een groot toernooi tot scoren kwam, een evenaring van het record van de Duitser Jürgen Klinsmann. Zijn eerste doelpunt dit WK bleek echter niet voldoende om vroegtijdige uitschakeling van Portugal te voorkomen.

© Novum

www.versgeperst.com