• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

VoetbalCURAÇAO – Luis Suarez komt tijdens het WK niet meer in actie. De FIFA heeft de Uruguayaan voor negen wedstrijden geschorst. Bovendien mag de spits van Liverpool vier maanden niet uitkomen voor zijn land en zijn club. Suarez kreeg ook een boete van honderdduizend Zwitserse frank (82 duizend euro).

Suarez heeft in de beladen clash met Italië verdediger Giorgio Chiellini in zijn schouder gebeten. De sterspeler had advocaten laten invliegen om hem te verdedigen, maar dat mocht niet baten.

Voor Uruguay is het perspectief voor dit WK somber. Het land speelt in de tweede ronde tegen Colombia en het was de selectie van Oscar Tabarez er alles aan gelegen om Suarez mee te laten doen. Uruguay boekte op dit WK twee overwinningen (2-1 tegen Engeland, 1-0 tegen Italië) en een nederlaag (3-1 tegen Costa Rica) in de groepsfase. Uitgerekend tegen Costa Rica deed Suarez niet mee.

© Novum

1 reactie op “Megaschorsing voor Luis Suarez”

 1. Uitstekende uitspraak. Ik was even bang dat de Fifa net zo slap recht zou spreken als de Curacaose rechters maar dat was gelukkig niet het geval.

  Suarez is een geweldig voetballer, maar zijn gedrag voor miljarden (voor een groot deel jongere) tv kijkers gaat ver over de grenzen van de beschaving heen. Nog erger is wellicht zijn gedrag na zijn wandaad, toen hij ter aarde storte alsof hij zelf was gebeten.

  Nog erger maakte hij het door na afloop te beweren dat zulke dingen op het voetbalveld gebeuren, waar hij na twee eerdere bijtincidenten nog spijt betuigde. Die spijt bleek dus niet meer dan een vuile leugen.

  En of het nog niet erg genoeg was kwam de bondscoach van Uruguay erbij om te vertellen dat het Suarez was die door de pers achtervolgd werd, daarbij met geen woord zelf de daden van Suarez veroordelend.

  Om Suarez nog harder te straffem zou de Italiaanse speler die gebeten is aangifte moeten doen van mishandeling. Ik denk dat de kans op vervolging groot is, maar alleen de publiciteit daarover is een prima straf voor Suarez.

  Die de rest van zijn carriere door tegenspelers en supporters van de tegenpartij toch al achtervolgd zal worden door een van de meest smerige overtredigingen begaan op het WK en de zwaarste schorsing ooit daarvoor. Temeer daar het de derde keer was dat Suarez zich tot zon’ wandaad verlaagde.