• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

WK voetbal world cup thumb CURAÇAO – De eerste ronde van het WK is bijna afgelopen. Dat levert zoals gebruikelijk de nodige trainerswisselingen op. Bij de Italianen stapte Cesare Prandelli al op na de uitschakeling door Uruguay. Ook Japan, Iran en Honduras krijgen een nieuwe keuzeheer.

Alberto Zacheroni (Japan) stapte op nadat zijn team slechts een schamel punt wist te behalen tegen Griekenland (0-0). Wedstrijden tegen Ivoorkust en Colombia gingen verloren. Ook Iran boekte weinig resultaat, waarna coach Carlos Queiroz direct zijn functie neerlegde. Hij wilde best doorgaan maar bereikte geen overeenstemming met de Iraanse voetbalbond over zijn salaris. De Hondurese bondscoach stapt ook op. Het team van de 64-jarige Luis Suarez kwam tot drie nederlagen in de groepsfase. Na de laatste verliesbeurt tegen Zwitserland (0-3) gooide hij de handdoek in de ring.

Naar huis
Onrust rondom het Ghanese team. Kevin-Prince Boateng en Sulley Muntari zijn naar huis gestuurd, maakt de Ghanese voetbalbond vandaag bekend. Boateng had bondscoach James Kwesi Appiah uitgescholden. Muntari ging een bondsofficial en een begeleider te lijf. Ze zijn voor onbepaalde tijd geschorst. De Ghanezen hebben al langere tijd ruzie over geld. Gisteren liet de Ghanese voetbalbond drie miljoen euro cash invliegen naar Brazilië. De spelers hadden dat geëist. De Braziliaanse belastingdienst ging daar echter niet zonder meer mee akkoord.

Groepsfase
Ghana kan de ontstane heisa niet gebruiken. Vandaag om 12.00 uur speelt het land zijn laatste poulewedstrijd tegen Portugal. Alleen bij winst kunnen ze de tweede ronde bereiken, mits Verenigde Staten-Duitsland niet in een gelijkspel eindigt.

Pirlo beschikbaar
De architect op het Italiaanse middenveld Andrea Pirlo blijft wellicht toch beschikbaar als international. Voor het WK had hij zijn afscheid aangekondigd, maar hij komt daarbij nader inzien op terug. De 35-jarige spelmaker verlengde eerder zijn contract met Juventus met twee jaar.

Blessures
Verdediger Bruno Martins Indi (Nederland) is hersteld van een lichte hersenschudding en is zondag beschikbaar voor de wedstrijd tegen Mexico. Teamgenoot Leroy Fer viel weg met een hamstringkwetsuur. Mocht Oranje de kwartfinale halen, dan moet Fer vermoedelijk ook dat duel laten schieten. België houdt in het laatste groepsduel met Zuid-Korea twee verdedigers aan de kant. Bondscoach wil geen risico nemen met Thomas Vermaelen en aanvoerder Vincent Kompany. De Belgen zijn al zeker van de tweede ronde, maar nog niet van groepswinst.

www.versgeperst.com