• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

WK voetbal world cup thumb CURAÇAO – Argentinië en Nigeria gaan uit groep F door naar de achtste finales van het WK. De Argentijnen wonnen met 3-2 van Nigeria, maar de Afrikanen konden die nederlaag hebben. In groep G plaatsten Frankrijk en Zwitserland zich voor de tweede ronde.

Lionel Messi eiste na twee mindere wedstrijden (zowel van hemzelf als van zijn team) nadrukkelijk een hoofdrol op bij Argentinië. Eerst opende razendsnel de score, gevolgd door een snelle gelijkmaker van Ahmed Musa. Niet veel later herhaalden beide doelpuntenmakers dit huzarenstukje en stond het 2-2. Linksback Marcos Rojo maakte even na rust de winnende voor de Argentijnen. Musa was nog dicht bij zijn derde treffer, maar dat werd op het nippertje verijdeld.

Bosnië-Herzegowina
In Salvador speelde op datzelfde moment Bosnië-Herzegowina tegen Iran. De Europeanen waren al uitgeschakeld, maar op zoek naar eerherstel boekten ze een 3-1 overwinning. Manchester City-aanvaller Edin Dzeko maakte de 1-0, Miralem Pjanic verdubbelde de score. Reza Ghoochannejhad maakte de aansluitingstreffer, maar uit de aftrap maakte Avdija Vrsajevic aan alle onzekerheid een einde.

Groep G
Frankrijk kwam niet langs Ecuador, dat zich met tien man dapper verweerde en zelfs de nodige kansen kreeg: 0-0. Evengoed werd Frankrijk daarmee poulewinnaar en speelt het in de volgende ronde tegen Nigeria. Zwitserland won met 3-0 van Honduras. Xherdan Shaqiri scoorde drie keer voor de Zwitsers. Daarmee mag het team zich gaan opmaken voor een confrontatie met Argentinië

www.versgeperst.com