• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

WK voetbal world cup thumb CURAÇAO – In Natal heeft Uruguay door een 1-0 zege op Italië de achtste finale bereikt op het WK. Het winnende doelpunt kwam in de slotfase van Diego Godin uit een corner. Costa Rica werd groepswinnaar dankzij een 0-0 gelijkspel tegen Engeland.

Het was een echte slijtageslag. In de rust viel aanvaller Mario Balotelli (Italië) geblesseerd uit. Lange tijd kreeg Uruguay geen voet aan de grond tegen het compact verdedigende Italië. Echter, bij de Squadra Azurri kreeg Claudio Marchisio na een uur spelen een rode kaart na een smerige overtreding. Vanaf dat moment ontstonden er mogelijkheden voor de Zuid-Amerikanen. Eentje daarvan werd benut door Godin, die altijd gevaarlijk is bij spelhervattingen.

Bijten
Na afloop ging het niet zozeer over de harde wedstrijd, als wel over een incident waarbij Luis Suarez betrokken was. De steraanvaller van Uruguay kwam goed weg toen hij zijn tanden zette in de schouder van Giorgio Chiellini, die hem prompt neersloeg met zijn elleboog. Het is de derde keer in zijn loopbaan dat Suarez een tegenstander bijt. Eerder deed hij dit ook al bij Ajax en bij zijn huidige club Liverpool. Hij kreeg toen respectievelijk zeven en tien wedstrijden schorsing opgelegd. Het valt te verwachten dat Suarez’ eruptie een staartje gaat krijgen en wellicht kan de Uruguayaan opnieuw een schorsing tegemoet zien.

www.versgeperst.com