• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

KNVB Oranje voetbal thumbCURAÇAO – Het Nederlands elftal heeft in het duel tegen Chili alleen als doel om groepswinnaar te worden. “We willen winnen, hoewel een gelijkspel ook voldoende is”. Dat zei aanvoerder Robin van Persie gisteren tijdens een persconferentie in Rio de Janeiro. “We gaan voor de groepswinst.”

De eerste plaats brengt diverse voordelen met zich mee, aldus Van Persie. “Daarmee ontloop je theoretisch niet alleen Brazilië, maar ook daarna nog wat grote landen. Die wil ik graag tegenkomen, maar het liefst later in het toernooi.” Daarnaast levert de eerste plaats een dag extra rust op en een veel kortere reis naar het nabijgelegen Belo Horizonte, slechts een uur vliegen van Rio de Janeiro.

Geschorst
Van Persie bekijkt het duel tegen Chili vanaf de bank, aangezien hij geschorst is door twee gele kaarten die hij pakte in de duels tegen Spanje en Australië. “Ik train gewoon mee, ga uiteraard mee naar Sao Paulo en ondersteun het team zo goed mogelijk. Maar het is wel balen.” Achteraf bleek het krijgen van de tweede gele kaart goed uit te
pakken. “Ja, we zijn nu door. Maar dat was op dat moment nog niet het geval. Gelukkig scoorde ik nog en daarna maakte Depay de beslissende.”

Overdreven
De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal vond de gele kaart die hij kreeg tegen Australië een beetje overdreven. “Ik heb de beelden teruggezien en ik vraag me af of het geel was, ik vond het zelf wat overdreven. Ik mis het duel, maar we zijn door. Het hoort erbij, ik zal er mee moeten dealen.”

Garrincha
Tijdens de persconferentie liet Van Persie op een vraag van een Braziliaanse journalist weten dat hij van alle Braziliaanse spelers het meest is geïnspireerd door Garrincha. De legende uit de jaren vijftig en zestig had indruk op hem gemaakt als klein jochie toen hij een film van de voetballer zag in een bioscoop. “Hij maakte altijd een actie, schitterende goals. Hij was mijn eerste ervaring met het Braziliaanse voetbal.”

© Novum

www.versgeperst.com