• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

WK voetbal world cup thumb CURAÇAO – Uruguayaanse kranten komen vandaa superlatieven tekort om de prestatie van Luis Suarez tegen Engeland te beschrijven. De aanvaller loodste de Zuid-Amerikanen met twee goals naar de zege: 2-1. Dagblad Espectador spreekt van ‘Heilige Luis’.

“Suarez is de beste speler ter wereld en liet dit gisteren zien”, stelt de krant. “Hij was de man van de wedstrijd. Twee goals van hem deden zijn collega’s uit Liverpool de das om. Door Suarez houdt Uruguay zicht op het bereiken van de achtste finales van het WK.” Engeland staat na twee nederlagen op de rand van uitschakeling.

Verdiende loon
Volgens de Uruguayaanse krant El Pais heeft Suarez de Engelsen hun verdiende loon gegeven. De oud-Ajacied kreeg in Engeland veel kritiek vanwege het racistisch bejegenen van Patrice Evra en een bijtincident met Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic in april, waarvoor Suarez tien wedstrijden schorsing kreeg.

Diskrediet
“Toen hij naar Liverpool ging, werd hij door niemand gespaard. Engeland heeft Suarez veel gebracht. Hij is een van de beste spitsen ter wereld geworden, zo niet de beste, maar hij is ook stelselmatig in diskrediet gebracht. Suarez heeft op de zoetst denkbare wijze revanche genomen.” Suarez speelde in Nederland voor FC Groningen en Ajax. In 2011 werd hij verkocht aan Liverpool.

© Novum

1 reactie op “Uruguayaanse kranten prijzen Suarez de hemel in”

  1. Geweldige voetballer met een uitstekende wedstrijdmentaliteit, alleen helaas ook een grote matennaaier. De kritiek die hij daarvoor kreeg en hierboven bedoeld wordt, was dan ook volkomen terecht.