• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

WK voetbal world cup thumb CURAÇAO – Het verlies tegen Nederland en de uitschakeling van de Socceroos uit het wereldkampioenschap tempert geenszins het enthousiasme van de Australische supporters en enkele oud-profs. Ze noemen het een epische wedstrijd en toonden zich trots.

Ze bestempelen de goal van Tim Cahill als een van de mooiste uit de voetbalgeschiedenis.

Eerste helft
Voormalig profvoetballer John Aloisi vindt dat Australië zich niet hoeft te schamen voor de wedstrijd. “Niemand gaf ons vooraf een schijn van kans tegen Nederland, maar als je de eerste helft bekijkt, speelden we beter, en vooral slim en tactisch”, zei hij bij de Australische televisiezender SBS. “De enige reden waarom zij ons in de tweede helft overtroffen, was omdat we de goals weggaven.”

Onterecht
Aloisi vond de uitslag geen goede weerspiegeling van de wedstrijd. “We verdienen meer dan het uiteindelijke resultaat op het scorebord. Onze Socceroos zijn jonge spelers, een jong team dat ontzettend veel ervaring heeft opgedaan in de laatste twee wedstrijden en het vertrouwen is gegroeid. We hebben onszelf absoluut niet beschaamd.”

Ongelooflijk
Ook voormalig Australisch profvoetballer Robert Slater, die ooit nog speelde als middenvelder bij Anderlecht, gaf Fox Sports News lovend commentaar. “Je kunt gewoonweg niet ontgoocheld zijn na wat we hebben gezien. De manier waarop onze jongens speelden, vooral in de eerste helft, was gewoonweg ongelooflijk. Ange Postecoglou outcoached Louis van Gaal.”

Supporters
Het meest lyrisch over de wedstrijd waren misschien nog wel de supporters die hun Socceroos wellicht nog nooit zo goed hebben zien spelen als gisteren. Ze noemen de wedstrijd episch, zijn enorm trots en vinden het 3-2 verlies op het scorebord allesbehalve een juiste afspiegeling van de wedstrijd. Australië heeft zich bewezen als waardige tegenstander en dat geeft de fans genoeg reden om te feesten.

‘Hartverscheurend einde’
Televisiezender Network Ten spreekt over een hartverscheurend einde van het WK voor de Socceroos na een van hun moedigste optredens ooit. “De onervaren Socceroos waren verre van geïntimideerd door het team dat regerend wereldkampioen Spanje met 5-1 overtrof. Het bood weerstand in een spannend optreden.”

© Novum

www.versgeperst.com