• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

KNVB Oranje voetbal thumbCURAÇAO – Het Nederlands elftal kan de tweede ronde op het WK nauwelijks meer ontgaan. In Porto Alegre wonnen de mannen van Louis van Gaal met 3-2 van Australië. Dat ging echter stroever dan verwacht. Verdediger Bruno Martina Indi viel geblesseerd uit.

In dezelfde opstelling als tegen Spanje kende Oranje een moeizame start. Arjen Robben zette Nederland tegen de verhouding in op voorsprong na een geslaagde tegenaanval. Een minuut later maakten de Socceroos echter gelijk toen Tim Cahill een hoge voorzet ineens op de pantoffel nam. De bal caramboleerde via de lat achter keeper Jasper Cillessen: 1-1.

Tweede helft
In de tweede helft kreeg Nederland een dubieuze penalty tegen na vermeend hands van Darryl Janmaat. Mile Jedinak maakte geen fout vanaf elf meter: 2-1 voor de Australiërs. Dat was op dat moment niet onverdiend. Vier minuten stond Van Persie oog in oog met de Australische doelman, waarop de Rotterdammer de bal in het dak van het doel deed belanden. De winnende treffer volgde op een droomkans voor de Socceroos om opnieuw op voorsprong te komen. Invaller Memphis Depay, die vlak voor rust de geblesseerde Martins Indi had afgelost, tekende voor de eindstand door een afstandsschot: 3-2.

Tegenvaller
De blessure van Martins Indi was een flinke tegenvaller. Volgens bondscoach Van Gaal heeft hij een hersenschudding. Verder kreeg aanvoerder Robin van Persie een gele prent voorgehouden nadat hij een tegenstander in het gezicht raakte met zijn hand. De aanvaller van Manchester United is daarom geschorst voor het laatste groepsduel tegen Chili. Die wedstrijd wordt maandag gespeeld.

1 reactie op “Oranje moeizaam naar winst op Australië”

  1. Beschamende prestatie van de Nederlandse multimiljonairs tegen de Australische minimumloonvoetballers.

    De inzet van de Australiers was hardverwarmend.

    Jammer dat de voetballers van tegenwoordig niet meer kunnen brengen wat wij vroeger brachten. Met Australie als uitzondering.