• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

honkbal_thumbCURAÇAO – In de Major League Baseball (MLB) hebben enkele profclubs hun oog laten vallen op Curaçaose talenten. Dat meldt honkbalsite.com. In de jaarlijkse draft zijn afgelopen weekend Darren Seferina, Kirvin Moesquit en Richard Moesker gekozen.

De St. Louis Cardinals selecteerden vrijdag de twintigjarige Darren Seferina. De korte stop en tweede honkman spelt momenteel voor Miami Dade Community College. In het afgelopen seizoen speelde Sferina 54 wedstrijden. Daarin kwam hij tot een slaggemiddelde van .405, vijf driehonkslagen, 34 gestolen honken en 39 binnengeslagen punten. Met zijn team werd hij verliezend finalist in de NJCAA World Series.

Finales
Seferina stond weleens eerder in een finale. Met Sherman Lacrus en Jurickson Profar in de gelederen bereikte hij in 2005 de Little League World Series met Curaçao. In 2008 volgden de Junior League World Series. In dat team speelde behalve Lacrus ook Alexander Rodriguez. Lacrus en Rodriguez zijn vorig jaar gedraft door respectievelijk de Texas Rangers en de Colorado Rockies.

Kirvin Moesquit
In het team dat in 2008 de Junior League World Series won, speelde ook Kirvin Moesquit. Hij kreeg zaterdag een aanbieding van de Minnesota Twins. In het afgelopen seizoen speelde hij voor de Highlands Christian Academy als korte stop én als pitcher – een opvallende combinatie. In 60 wedstrijden kwam hij tot een slaggemiddelde van .317, twintig runs, twaalf binnengeslagen punten en 35 gestolen honken. Vanaf de werpersheuvel (negen wedstrijden, 26.1 innings) gooide hij 35 strikeouts, vier walks en een verdiend puntengemiddelde (ERA) van 1.59.

Richard Moesker
De New York Mets kozen Richard Moesker. De negentienjarige pitcher is afkomstig van de Trinity Christian Warriors. Moesker zette een verdiend puntengemiddelde (ERA) van 1.39 neer. In tien wedstrijden (50.1 innings) gooide hij 73 strikeouts en zestien walks. De werper staat erom bekend zijn fastballs af te wisselen met offspeed pitches.

www.versgeperst.com