• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

boksen papa godett toernooiCURAÇAO – Met een daverende knockout heeft Jamel Craig vrijdagavond de Papa Godett-trofee veroverd. Bij de sede van Frente Obrero (FOL) werd het jaarlijkse bokstoernooi gehouden ter nagedachtenis aan Wilson Godett. De oud-politicus was tevens Antilliaans bokskampioen.

De veertienjarige Tyrique Brown en Kalil Beard beten het spits af met een demonstratiepartij, die wordt afgesloten met een gelijkspel. Aan de intensiteit was het niet af te zien. Beide jongens lieten zien dat ze eigenlijk voor de winst wilden gaan. De eerste match om het eggie ging tussen twee dames: Nataly Ogenio voor het debuterende ProFit tegen Maaike Versteeg van Kamakura. Met scheidsrechter Chica Olaria in de ring stonden er uitsluitend vrouwen op het canvas. Versteeg deed goede zaken met twee knockdowns, waarop Ogenio’s trainer de handdoek gooide.

maaike versteeg boksenBonaire
Jowi Adriana slaagde er niet in om zich te revancheren voor zijn eerdere verlies tegen William Evertsz, afkomstig van Bonaire. Het gevecht eindigde onbeslist. Na een kickboksdemo tussendoor volgde opnieuw een Curaçaos-Bonairiaanse clash toen Christopher Willems en Thuersten Winklaar het tegen elkaar opnamen. Willems zette een sterk debuut neer maar legde het op punten af tegen Winklaar. Opnieuw een overwinning voor de Bonairianen.

Prachtige knockout
Ook Kamakura boekte een tweede overwinning op de avond. Jamel Craig schoot verschrikkelijk uit zijn slof tegen Ruvendiell Ong-A-Kwie. In de laatste ronde resulteerde dat in een prachtige knockout die de Amerikaan de Papa Godett-trofee opleverde.

Zwaargewicht
Maurits Hennen en Isaac ‘Djadja’ Camelia sloten de avond af met een partij in de zwaargewichtklasse. Beide boksers hebben het vermogen om de wedstrijd met een enkele klap of stotencombinatie te beslissen. Hennen was een stuk langer maar kon dat voordeel niet voldoende uitbuiten tegen de explosieve Camelia. In de derde ronde mepte hij Hennen overtuigend tegen de grond voor het einde van de avond.

jamel craig boksen

www.versgeperst.com