• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

gaetan fetaud winnaar ennia triatlon 2014CURAÇAO – Op het Santa Barbara Beach & golf Resort heeft de 23-jarige triatleet Gaetan Fetaud gisteren de show gestolen. De Fransman brak het parcoursrecord van de vierde Ennia Triathlon in 2 uur, 1 minuut en 5 seconden. Andrea Jochems was de snelste bij de vrouwen. Iwan Jonker en Marlies kort werden Curaçaos kampioen.

Vorig jaar vestigde Rik Nijhoving een parcoursrecord (2 uur en 4 minuten), maar Fetaud was hem een jaar later al te snel af. Nijhoving gunde de Fransman het succes, maar baalde wel dat hij zelf moest opgeven met een spierblessure. “Het was niet mijn dag”, vond hij. De triatlon gold ook als het Curaçaose kampioenschap. De Ennia Triathlon verwelkomde bij de mannen een winnaar uit eigen gelederen: organisator Iwan Jonker finishte na 2 uur en 18 minuten en werd daarmee kampioen. iwan jonker

Sfeer
Jonker eindigde precies achttien seconden voor Andrea Jochems, die de snelste was bij de vrouwen. Marlies Kort werd tweede in het damesklassement en was daar terecht heel blij mee. Ze eindigde na 2 uur en 20 minuten en sleepte daarmee het Curaçaos dameskampioenschap in de wacht. Behalve van het kampioenschap had ze erg genoten van de ambiance, zei ze. “Hier zwommen we langs de steiger met het publiek er pal naast. Het is voor ons ontzettend leuk om dan de aanmoedigingen te horen. Mijn vorige race was in Puerto Rico en daar zwommen we midden op een meer, dat geeft een totaal andere sfeer. Dit was leuker.”

Verbetering
Tevredenheid alom bij deelnemers en publiek. Aan de top verbeterden veel atleten hun tijden van vorig jaar. Daarnaast is de triatlon gegroeid en is ook de bezetting sterker van de eerdere edities. De groei kwam ook tot uiting in het aantal vrijwilligers: liefst 65 mensen waren betrokken bij het begeleiden van de race, die werd afgesloten met een afterparty op het strand.

Voor meer foto’s van de Ennia Triathlon bekijk je onze Facebookpagina

marlies kort

www.versgeperst.com