• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Honkbal stadionCURAÇAO – Meerdere Curaçaose honkballers zijn doorgedrongen tot grote competities. Versgeperst.com volgt hun wel en wee in de Amerikaanse Major League Baseball (MLB) tijdens het lopende seizoen. Ook is er aandacht voor de Japanse competitie.

Wladimir Balentien noteerde gisteren alweer zijn vijftiende homerun van de jaargang. De powerhitter van de Yakult Swallows sloeg toe in de vierde inning terwijl de honken allemaal bezet waren. De Swallows wonnen met 10-3 van de Yomiuri Giants. Andruw Jones (Tohoku Rakuten Golden Eagles) volgde het voorbeeld van Coco met een solo homerun. In totaal kwam Jones tot 1 uit 3 en twee binnengeslagen punten. Het hielp de Eagles uiteindelijk niet, de Orix Buffaloes waren met 8-4 te sterk.

Sweep
In Baltimore voltooiden de Detroit Tigers hun ‘sweep’ (alle wedstrijden in een serie gewonnen) tegen de Orioles. Jonathan Schoop speelde op het tweede honk voor de thuisploeg maar kon aanvallend niet bijdragen. In vier slagbeurten kwam hij niet tot een honkslag en kreeg hij twee strikeouts te verduren. Bij de Atlanta Braves noteerde Andrelton Simmons een hit in vier slagbeurten en sloeg hij ook een punt binnen, maar de San Francisco Giants waren met 10-4 te sterk.

Subway Series
New York Yankees-werper Masahiro Tanaka lijkt dit seizoen de revelatie onder de pitchers te worden. De Japanner gooide negen volle innings voor de Yankees in het treffen met de New York Mets en stond daarbij geen punten toe. De Mets kwamen niet verder dan vier hits, nadat de twee eerdere ontmoetingen (9-7 en 12-7 voor de Mets) in Yankee Stadium waren uitgelopen op een homerunfestival. Eenmaal terug op het eigen Citi Field legde Tanaka de slagkanonnen het zwijgen op: de Yankees wonnen met 4-0.

Geen speeltijd
Niet iedereen kon of hoefde gisteren aan de bak. Roger Bernadina kwam niet in actie voor de Cincinnati Reds omdat de wedstrijd tegen de San Diego Padres werd uitgesteld wegens hevige regenval. Los Angeles Dodgers-closer Kenley Jansen hoefde niet op te draven in de met 13-3 verloren wedstrijd tegen de Miami Marlins. De Texas Rangers verloren zonder de geblesseerde Jurickson Profar met 5-4 van de Houston Astros.

www.versgeperst.com