• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Honkbal stadionCURAÇAO – Meerdere Curaçaose honkballers zijn doorgedrongen tot grote competities. Versgeperst.com volgt hun wel en wee in de Amerikaanse Major League Baseball (MLB) tijdens het lopende seizoen. Ook is er aandacht voor de Japanse competitie.

Los Angeles Dodgers-closer Kenley Jansen heeft zich gisteravond gerevancheerd voor zijn zwakke optreden van zondag. Toen kwam Jansen in de tiende inning op de heuvel bij een 4-4 stand tegen de San Francisco Giants. De pitcher maakte enkele fouten met gevolgen. Toen Angel Pagan en Hunter Pearce over de thuisplaat kwamen voor de Giants, werd hij afgelost door J.P. Howell. Gisteren kreeg Jansen gewoon het vertrouwen van coach Don Mattingly en dat beschaamde de Curaçaoënaar niet. Jansen boekte een 1-2-3-inning voor zijn twaalfde save van het seizoen. De Dodgers wonnen zodoende met 6-5 van de Miami Marlins.

Topvorm Giants
De San Francisco Giants van hitting coach Hensley Meulens zijn in topvorm. Gisteren bewezen ze dat opnieuw met een 4-2 overwinning op de Atlanta Braves. Pitcher Tim Lincecum deelde elf strikeouts uit, waarvan eentje aan Andrelton Simmons (0 uit 3). Ook Jonathan Schoop verloor met zijn team. De Baltimore Orioles gingen thuis met 1-4 onderuit tegen de Detroit Tigers. Schoop kwam in drie slagbeurten niet tot een honkslag.

Subway Series
In New York was het tijd voor de Subway Series, zoals de strijd tussen de Yankees en hun stadgenoten van de Mets genoemd wordt. Het werd een waar homerunfestijn: 7-9. Namens de Yankees bracht Brett Gardner een grand slam homerun op het scorebord. Bij de Mets sloegen (ex-Yankee) Curtis Granderson, Eric Young Jr., Travis d’Arnaud en Chris Young de bal het stadion uit.

Homerunklassement
In Japan nam Wladimir Balentien de koppositie in het homerunklassement weer over. De outfielder van de Yakult Swallows sloeg in de vierde inning zijn dertiende homerun van deze jaargang. Het bleek niet voldoende voor de winst. Na tien innings trok Yokohama DeNa Baystars de wedstrijd met 3-2 naar zich toe. Andruw Jones (twaalf homeruns tot dusver) won wel. De Tohoku Rakuten Golden Eagles walsten met 12-2 over de Chiba Lotte Marines heen. Jones sloeg een punt binnen

www.versgeperst.com