• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

alfonso del vecchio thumbCURACAO – Zo aan het eind van de middag rij je meestal weg van het winkelcentrum. Er is tenslotte toch niks meer te doen of te halen. Behalve dan de eerste woensdag van de maand bij Promenade. Elke maand verzorgt een andere fitnessinstructeur een gratis les. Gisteren was dat Alfonso del Vecchio.

In zijn fluorescerend gele outfit vallen Del Vecchio’s bewegingen extra op. Eigenlijk is dat niet nodig, want voor een gevarieerd publiek van ongeveer 100 sportievelingen legt hij een enorme energie aan de dag. De DJ, die achter de instructeur een draaitafel tot zijn beschikking heeft, voert de intensiteit op met pompende beats. De op Curaçao woonachtige Italiaan doet de rest. Hij neemt de deelnemers mee in een aerobicssessie die geïnspireerd is door martial arts: cardio-boxing. Toch houdt hij de bewegingen toegankelijk voor mensen die niets met vechtsport hebben.

alfonso & the gangTwee groepen
De sfeer zit er al snel in. Hoe harder je je best doet, hoe groter de kans dat je een t-shirt krijgt als beloning voor je inspanningen. De tekst op het shirt: I am my motivation. Del Vecchio verdeelt de groep in tweeën en plaatst de helft onder leiding van zijn collega-instructeur Eva Henriquez. Verdeeld in twee kampen moeten de groepen elkaar de loef afsteken door elkaar uit te dagen, de oefeningen te doen en -vooral- door te schreeuwen. Daarna neemt een vrouwelijke percussieband de muzikale begeleiding over tot het einde van de les. Het publiek ziet inmiddels wit van de uitgedeelde t-shirts. Onder hen bevindt zich Naomi Scoop, de kersverse Miss Playa 2014.

Freestylen
“Dit was geweldig om te doen”, zegt Del Vecchio hijgend tegenover Versgeperst.com. “Van tevoren wist ik niet wat ik precies ging doen. Meestal neem ik even een kijkje in het publiek, proef ik de sfeer en doe mijn ding. Nu kwam iedereen pas aanlopen toen de muziek was begonnen en moest ik freestylen. Ik heb de ervaring om daarmee om te gaan, dus het ging uiteindelijk heel goed. Na een tijdje kreeg ik de mensen mee en daar gaat het om. Ik ben hartstikke blij met hoe het gegaan is!”

Informatie
Voor meer informatie over de Fit Wednesdays kun je terecht op de Facebookpagina. De volgende editie is op woensdag 4 juni om 18.30 uur op de genoemde locatie.

groepsfoto

www.versgeperst.com