• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

voetbalCURAÇAO – Versgeperst.com volgt de ontwikkelingen in de voetbalwereld op de voet. Dat geldt onder meer voor spelers met Curaçaose wortels buiten ons eiland . Daarom een overzicht van de verrichtingen van deze voetballers over de grens.

Gregory van der Wiel is gisteren met Paris St. Germain kampioen van Frankrijk geworden. Eerder op de dag speelde nummer twee AS Monaco met 1-1 gelijk tegen Guingamp. PSG was daardoor niet meer te achterhalen voor de concurrentie. Het Parijse sterrenensemble kwam zelf ook in actie, maar blameerde zich in het eigen Parc des Princes. Stade Rennes won met 1-2. Behalve de landstitel kon PSG zich ook verheugen vanwege de rentree van Zlatan Ibrahimovic.

Kampioenskandidaat
In Engeland ging Aston Villa met 4-0 onderuit bij Manchester City, dat nu de belangrijkste kampioenskandidaat is. Leandro Bacuna mocht na een uur spelen invallen. Uitgerekend in het laatste half uur opende City de score en liep het uit naar een ruime overwinning.

Financiële fairPlay
Zowel voor Manchester City als Paris St. Germain dreigt overigens een flinke boete vanwege het overtreden van de financiële regels, die voorschrijven dat er niet meer geld uitgegeven mag worden dan dat er binnenkomt. Beide clubs zijn wellicht 60 miljoen euro kwijt aan een boete, mogen 21 in plaats van 25 spelers inschrijven voor de Champions League, mogen de salarissen niet verhogen en krijgen mogelijk zelfs een salarisplafond opgelegd. De uiteindelijke straf volgt in juni.

Europees voetbal
In de playoffs om Europees voetbal won FC Groningen met 1-0 van Vitesse. Lorenzo Burnet maakte de enige goal. Richairo Zivkovic was namens Groningen dichtbij een doelpunt met een kopbal. Patrick van Aanholt speelde de hele wedstrijd voor Vitesse. Zaterdag is de return in Arnhem. De winnaar neemt het op tegen Heerenveen of AZ.

www.versgeperst.com