• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

baseballCURAÇAO – In het Heintje Kool-ballpark (PHK) gaat zondag het nieuwe honkbalseizoen in de AA-klasse van start. Titelverdediger Santa Maria Pirates neemt het op tegen runner-up Wildcats. De speeldagen zijn maandag, dinsdag, donderdag (twee partijen), zaterdag en zondag (twee partijen).

Op donderdag en zaterdag worden de wedstrijden gespeeld in het Stadion Johnny Vrutaal (SJV), ook wel het Rifstadion genoemd. Op maandag, dinsdag en donderdag is het Tio Daou-ballpark (TDB) de plaats van handeling. De double-headers op de zondagen vinden plaats in het Heintje Kool-ballpark. Het programma tot en met 5 juni is inmiddels bekendgemaakt door honkballend Febeko.

Seizoensopzet
De teams ontmoeten elkaar eerst in het reguliere seizoen, dat bestaat uit 84 wedstrijden in negentien weken. De beste vier maken vervolgens in de playoffs uit wie zich kampioen mag noemen. Nummer 1 van het reguliere seizoen speelt een best-of-five-serie tegen nummer 4, nummer 2 speelt tegen nummer 3. De beide winnaars van de series gaan naar de finale, die bestaat uit een best-of-seven-serie.

Deelnemende teams
Curaçao Yankees
Groot Kwartier Stars/MANGUSA
Marchena Braves
Royal Scorpions
Santa Maria Pirates
Santa Rosa Indians
Wildcats

Opening Day
In de Verenigde Staten is de opening van het honkbalseizoen een grote happening. Zo gingen er dit jaar zelfs stemmen op van Opening Day een vrije dag te maken. Ook inspireerde het Pepsi tot een remix van het bekende kinderliedje ‘Take me out to the ball game’.

www.versgeperst.com