• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Honkbal stadionCURAÇAO – Meerdere Curaçaose honkballers zijn doorgedrongen tot grote competities. Versgeperst.com volgt hun wel en wee in de Amerikaanse Major League Baseball (MLB) tijdens het lopende seizoen. Ook is er aandacht voor de Japanse competitie.

Roger Bernadina is weer terug bij de Cincinnati Reds nadat hij kort is teruggezet naar Triple A-team Louisville Bats. Honkbalsite.com meldde dat hij zaterdag nog moest wijken voor Skip Schumacker, die terugkeerde van een blessure. Toen buitenvelder Jay Bruce geblesseerd raakte, mocht Bernadina echter alsnog blijven. De ‘Shark’ bleef gisteren wel aan de kant tijdens een 4-3 verliesbeurt bij de Boston Red Sox.

Jair Jurrjens
Een andere Curaçaose speler die zijn weg probeert te vinden in de voedselketen van de Major League Baseball is Jair Jurrjens. De 28-jarige pitcher is hersteld van het vele blessureleed van de afgelopen jaren en dat liet hij zien ook. Tijdens een demonstratie haalden de worpen van Jurrjens snelheden tot 149 kilometer per uur. Scouts van zeven verschillende MLB-teams keken op dat moment toe. In het voordeel van Jurrjens spreekt ook nog eens dat zijn team, de Baltimore Orioles, dit seizoen worstelt met slechte prestaties van de pitchers.

Jonathan Schoop
In de ziekenboeg van de Baltimore Orioles gebeurt er nog meer. Binnenvelder Manny Machado is terug van een lange blessure, waardoor Jonathan Schoop momenteel op het tweede plan staat. Tijdens de 5-3 overwinning op de Tampa Bay Rays kwam de Curaçaoënaar niet binnen de lijnen. Het ligt wel in de lijn der verwachtingen dat er later in het seizoen nog een beroep op Schoop gedaan zal worden. Meer blessurenieuws: Jurickson Profar is volgens de Amerikaanse media op de weg terug van een schouderblessure en heeft het gooien weer hervat. Zonder hem verloren de Texas Rangers gisteren met 12-1 van de Colorado Rockies.

In actie
Natuurlijk kwamen diverse spelers gisteren wel in actie op het hoogste niveau. Andrelton Simmons was betrokken bij een dubbelspel. De korte stop kwam in drie slagbeurten echter niet tot een hit. Zijn team, de Atlanta Braves, won wel met 2-1 van de St. Louis Cardinals. Closer Kenley Jansen gooide de laatste inning voor de Los Angeles Dodgers en deed dat overtuigend. Na drie slagmensen zat Jansens taak erop en konden de Dodgers een 8-3 thuioverwinning op de Washington Nationals bijschrijven. De San Francisco Giants van hitting coach Hensley Meulens gingen gisteren met 2-1 onderuit bij de Pittsburgh Pirates. De Giants kunnen het hebben, want met 21 overwinningen tegen twaalf nederlagen zijn ze lijstaanvoerder in de National League West.

Homeruns
In Japan staan zowel Wladimir Balentien (31 wedstrijden gespeeld) als Andruw Jones (34 wedstrijden gespeeld) op elf homeruns. De homeruns hebben tot nu helaas weinig effect op de teamprestaties. Yakult Swallows, Balentiens ploeg, won twaalf keer en dolf twintig maal het onderspit voor een vijfde plaats in de Central League. Jones’ Tohoku Rakuten Golden Eagles boekten vijftien overwinningen tegen negentien nederlagen voor een vijfde plaats in de Pacific League. In beide leagues spelen zes teams.

www.versgeperst.com