Marc de MaarCURACAO – Wielrenner Marc de Maar heeft in de Ronde van Turkije de bergtrui gewonnen, meldt Wielerflits. De 30-jarige Curaçaoënaar twijfelde na een eerdere valpartij aan zijn fysieke gesteldheid. De renner van United Healthcare wilde daarom in de Ronde van Turkije zijn conditie testen. Het resultaat: de rode bergtrui.

In de rit die begon en eindigde in Alanya ging hij er al vroeg vandoor. Martin Wesemann, Mirac Kal en Gijs Van Hoecke volgden hem. “De samenwerking in de kopgroep was goed”, zei De Maar na afloop. “Toen ik zag dat we met deze gasten wegreden, wist ik dat mijn plan een kans van slagen had.”

Californië
De Ronde van Turkije is een opwarmer voor de Ronde van Californië. De Maar ziet dat ook zo: “Voor onze ploeg is dat de Tour de France. Dit jaar wil ik een prominente rol in het algemeen klassement gaan spelen. Binnen de ploeg is daar ook ruimte voor. Wij zijn een team van vrijbuiters. Vorig jaar eindigde ik in Californië als twaalfde. Een ‘net niet’-uitslag. Ik heb het gevoel dat dat beter kan, ondanks mijn andere aanloop. Tot nu toe heb ik vooral eendaagse wedstrijden gereden. Hier in Turkije wil ik er een hard weekje van maken.”

www.versgeperst.com