• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

HonkbalteamCURAÇAO – In Nederland zijn ze vaak niet bekend bij het grote publiek, toch vertegenwoordigen ze Nederland als ze voor Oranje uitkomen. In de VS zijn de honkballers sterren. Mart Smeets heeft een documentaire gemaakt over coach Hensley Meulens, pitcher Kenley Jansen en korte stops Andrelton Simmons en Xander Bogaerts.

Mart Smeets vertelt (na een uitstapje over de ophef rondom basketbaleigenaar Donald Sterling) over de documentaire, over de band van Johan Cruijff met de honkbalsport, over de breed glimlachende Andrelton Simmons en de bescheidenheid van Xander Bogaerts. Smeets behandelt ook de toekomst van de sport in Nederland. De documentaire is zondag te zien op Nederland 1 om 10.40 Curaçaose tijd. Herhalingen zijn later terug te zien via Uitzending Gemist.

8 reacties op “Kijktip: Oranje-internationals in Major League Baseball”

 1. @wendy, Ach.. zo is het ook met blanke antillanen.. soms ben ik een ydk en anders ben ik een makamba.. maar ik ben blank en geboren en getogen op Curacao net zoals mijn ouders, voorouders en overgrootouders..

 2. Btw Mart Smeets is a star….

 3. @ Greg

  En het wordt met de dag erger….. en dan hebben we het over beschaving.

 4. Echt triest dat we zo met elkaar moeten omgaan mensen.

 5. Ja die makambas ze zijn hipokriets.

 6. Wij zijn nederlanders als het hun uitkomt. Als iets negatief is zijn wij antillianen, als iets positief is zij wij 100% nederlanders

 7. Ik ben in de war. Wanneer zijn ze Antillianen, Nederlanders, boeven of Allochtonen?

 8. Nu zijn ze Nederlanders, straks niet meer.