• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - BasketballCURAÇAO – De basketballers van de Los Angeles Clippers hebben stelling genomen tegen de eigenaar van hun club. Ze droegen tijdens de warming-up van de wedstrijd tegen de Golden State Warriors hun shirts binnenstebuiten zodat de clubnaam onzichtbaar was. Ook droegen ze zwarte armbanden en sokken. 

Eigenaar Donald Sterling raakte afgelopen weekeinde in opspraak toen een geluidsfragment opdook waarin hij zijn vriendin op het hart drukte om geen zwarte mensen mee te nemen naar wedstrijden van de Clippers. President Barack Obama liet al weten te verwachten dat de NBA passende maatregelen tegen Sterling zal nemen. De concentratie van de spelers van Los Angeles Clippers leek door het voorval behoorlijk verstoord, want bij Golden State werd een kansloze 118-97 nederlaag geleden. De stand in de best-of-sevenserie is nu 2-2.

State Farm
Vandaag is ook bekend geworden dat State Farm zich terugtrekt als sponsor. Het bedrijf blijft wel de Afro-Amerikaanse Clippers-speler Chris Paul sponsoren. Volgens Amerikaanse sportmedia zou Magic Johnson, mede-eigenaar van honkbalclub Los Angeles Dodgers, inmiddels met de gedachte spelen om de Clippers op te kopen en Sterling op deze manier eruit te werken. Johnson, uitgegroeid tot clubicoon van stadgenoot LA Lakers, heeft herhaaldelijk pogingen gedaan om de Lakers op te kopen. De eigenaars hebben hem keer op keer laten weten dat de Lakers niet te koop zijn.

© Novum

6 reacties op “LA Clippers protesteren tegen eigenaar na racistisch incident”

 1. Het wil van de zwarte vrouw snoepen en is bang voor de zwarte man…. rara wat is het?

 2. Racisme is fout, maar sommige mensen zijn er wel erg overgevoelig voor.

  Gooi ik een banaan op het voetbalveld dan wordt ik gearresteerd, gooi ik een pak witte melk dan is er niets aan de hand.

  De racisme kaart wordt maar wat graag gespeeld om er voordeel uit te halen, met name op dit eiland zijn we er meester in.

 3. @Hannie

  Als u niets zinnigs te melden hebt, zeg dan ook niets!

  En waarom? Uw reactie is off-topic, en niet zo’n klein beetje ook. Verdiep je eerst goed in wat er exact gaande is daar, raadpleeg desnoods uitgebreidere informatiebronnen.

  Alvast bedankt.

 4. @Hannie
  What’s your point?

 5. Wat is racistisch?

  Ben ik racistisch als ik vaststel dat getinten oververtegenwoordigd zijn in de gevangenissen van de USA en Nederland?

  Ben ik racistisch als ik opmerk dat vrijwel alle daders die in de wekelijkse tv programma’s Opsporing Verzocht (camerabeelden van overvallers) en Powlitie (lokauto met dure electronica die gestolen wordt) getint zijn?

 6. Oud, rijk dat het stinkt en nu, ontmaskerd als selectief racist