• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Honkbal stadionCURAÇAO – Meerdere Curaçaose honkballers zijn doorgedrongen tot grote competities. Versgeperst.com volgt hun wel en wee in de Amerikaanse Major League Baseball tijdens het lopende seizoen. Ook is er aandacht voor de Japanse competitie.

Jonathan Schoop, infielder van de Baltimore Orioles, droeg gisteren een steentje bij aan een 11-4 overwinning op de Toronto Blue Jays. De Curaçaoënaar knalde in de vijfde inning de bal over de hekken voor een solo homerun, zijn tweede van het seizoen. Later kwam hij nog op de honken nadat hij hard geraakt was door een worp van Esmil Rogers. Na een blessurebehandeling kon hij verder en liep hij op een klap van Nelson Cruz een punt over de thuisplaat. Daarmee evenaarde hij zijn score van de avond ervoor, toen de Orioles met 10-8 wonnen van de Blue Jays en Schoop ook voor twee runs tekende. In beide wedstrijden was Schoop ook betrokken bij een dubbelspel.

Roger Bernadina
De Cincinnati Reds wonnen in de afgelopen twee dagen tweemaal van de Pittsburgh Pirates. Gisteravond werd het 2-1. Pinch-hitter Roger Bernadina kwam eenmaal aan slag voor Cincinnati, maar kwam niet op de honken. Een dag ervoor had hij een groter aandeel in een 5-2 overwinning op de Pirates. Toen kwam de ‘Shark’ eenmaal over de thuisplaat, nadat hij daarvoor het tweede honk gestolen had en na een slechte aangooi doorstoomde naar het derde honk. Ramon Santiago sloeg hem daarna binnen.

Save
Kenley Jansen maakte woensdag zijn achtste save van het seizoen. De closer van de Los Angeles Dodgers bewaakte in de negende inning een 5-2 voorsprong op de Philadelphia Phillies. De Curaçaoënaar schakelde daartoe drie slagmensen op rij uit. Gisteravond speelden de Dodgers opnieuw tegen de Phillies, maar verscheen Jansen niet op de heuvel. Uitgerekend in ‘zijn’ negende inning kregen de Dodgers vier beslissende punten om de oren: 3-7 voor Philadelphia, waar het na acht innings nog 3-3 stond.

Japan
In Japan loopt Wladimir Balentien een op twee qua homeruns. In 22 wedstrijden voor de Yakult Swallows sloeg hij er elf. ‘Coco’ kwam in 78 slagbeurten tot 21 hits, achttien runs, negentien binnengeslagen punten en een slaggemiddelde van .269. Met zes overwinningen en zestien nederlagen staat de ploeg vijfde en voorlaatste in de Central League. Ter vergelijking: vorig jaar werd het team laatste in deze divisie. Andruw Jones komt in de Pacific League uit voor de Tohoku Rakuten Golden Eagles, waarmee hij vorig jaar kampioen werd. Dit jaar is de start (twaalf maal winst, elf keer verlies) wisselvallig en staat de ploeg derde in de eigen divisie. Jones kwam in 81 slagbeurten tot nu toe tot veertien hits, vijf homeruns, tien binnengeslagen punten en een slaggemiddelde van .173.

Overig
Jurickson Profar is nog altijd geblesseerd, maar ook zonder hem draaien de Texas Rangers goed. Het team uit Arlington won woensdag met 3-0 van de Oakland Athletics. Van de eerste 22 wedstrijden wonnen de Rangers er veertien. Ook de San Francisco Giants van hitting coach Hensley Meulens kennen een aardige seizoensstart. Na 22 wedstrijden staan de Giants op een balans van twaalf gewonnen partijen tegenover tien nederlagen. De laatste tegenstanders waren de Colorado Rockies, die met 12-10 na elf innings aan de kant werden gezet. De slagformatie van ‘Bam-Bam’ kwam in dat duel tot liefst zes homeruns.

www.versgeperst.com