• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

meindert van buuren thumb foto van Dutch Photo AgencyCURAÇAO – De negentienjarige coureur Meindert van Buuren kijkt terug op een mooi debuut in de Formule Renault 3.5. In zijn eerste race startte hij in Monza (Italië) als twintigste om als negende te eindigen. Over twee weken wacht de volgende race in Spanje.

Van Buuren onderscheidde zich met enkele inhaalacties. Ook profiteerde hij van de fouten die andere coureurs maakten. De brokken vlogen Van Buuren letterlijk om de oren. Hij zag hoe Marco Sörensen op het rechte stuk werd geschept door zijn tegenstander Jazeman Jaafar. De auto van de Deen vloog meters op zijn kop de lucht in. “Ik zat er drie auto’s achter. Je zit laag in de auto, dus het ziet er afschrikwekkend uit als je opeens een auto ziet vliegen. Iedereen voor me ging in de remmen, want voor hetzelfde geld stuitert zo’n auto terug de baan op. Gelukkig bleef hij doorglijden aan de zijkant, maar ik voelde de brokstukken tegen mijn helm tikken.”

Punten
Van Buuren is tevreden over zijn debuut. “Het doel was om in de eerste vijf races van het seizoen in ieder geval één keer in de punten te rijden. Het is fijn om dat nu al te hebben bereikt. Bovendien was ik even snel, zo niet sneller dan mijn ervaren teamgenoot Oliver Webb. Ook dat stemt tevreden.”

Niet ideaal
Toch is er nog veel werk te doen voor Van Buuren en zijn team Pons Racing. “In de kwalificatie kunnen we nog beter en ook de race-afstelling is nog niet ideaal. Mijn les van dit weekend is dat ik me in de tweede race iets meer had moeten inhouden, het team moet aan de slag om de auto verder te verbeteren.” MONZA-AUTOSPORT-WORLD SERIES RENAULT
Foto’s: Dutch Photo Agency

www.versgeperst.com