• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Honkbal stadionCURAÇAO – Meerdere Curaçaose honkballers zijn doorgedrongen tot grote competities. Versgeperst.com volgt hun wel en wee in de Amerikaanse Major League Baseball tijdens het lopende seizoen. Ook is er aandacht voor de Japanse competitie.

In Japan mepten beide Curaçaose slagkanonnen weer eens een bal het stadion uit. Wladimir Balentien sloeg een solo homerun voor Yakult Swallows (4-2 overwinning bij de Yokohama Baystars) voor zijn zesde ‘ereronde’ van het seizoen. Andruw Jones (Tohoku Rakuten Golden Eagles) was een ware plaag voor de Chiba Lotte Mariners (3-0 voor de Eagles). Jones opende de score met zijn vierde homerun van het seizoen.

Homerun
Andrelton Simmons mag dan eerder bekend staan om zijn uitstekende verdediging, gisteravond liet hij zich aanvallend gelden. In de achtste inning sloeg de Curaçaoënaar zijn eerste homerun van het seizoen. De korte stop van de Atlanta Braves tekende daarmee voor drie binnengeslagen punten omdat ook Freddie Freeman en Justin Upton zich op de honken bevonden. Atlanta won met 10-2 van de Washington Nationals.

Simpele zege
Jonathan Schoop, derde honkman van de Baltimore Orioles, sloeg een tweehonkslag tegen de Toronto Blue Jays. Veel haalde dat niet uit, want de Canadezen stelden daar drie homeruns (Jose Bautista, Brett Lawrie en Colby Rasmus) tegenover de zwakke pitching van Orioles-werper Ubaldo Jimenez. Toronto boekte een simpele 3-11 overwinning. Roger Bernadina kwam als pinch-hitter eenmaal in het slagperk namens de Cincinnati Reds, die eenvoudig met 12-4 wonnen van de Tampa Bay Rays. The Shark werd echter met drie slag teruggestuurd richting dug-out.

Save
Kenley Jansen gooide zijn vierde save van het seizoen. De closer van de Los Angeles Dodgerstrok daarmee een 8-6 overwinning op de Arizona Diamondbacks over de streep. Drie slagmensen gingen op rij uit.

www.versgeperst.com