• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Honkbal stadionCURAÇAO – Meerdere Curaçaose honkballers zijn doorgedrongen tot grote competities. Versgeperst.com volgt hun wel en wee in de Amerikaanse Major League Baseball tijdens het lopende seizoen. Ook is er aandacht voor de Japanse competitie.

Wladimir Balentien speelde gisteren voor de Yakult Swallows in het rechtsveld. De Chunichi Dragons waren met 9-3 te sterk. Coco kwam in vier slagbeurten niet tot een honkslag. Andruw Jones, aangewezen slagman van de Tohoku Rakuten Golden Eagles, kwam er met eveneens nul uit vier niet aan te pas. De Eagles verloren met 5-2 van de Hokkaido Nippon-Ham Fighters.

Homerun Schoop
Jones’ oude ploegmaat Masahiro Tanaka, inmiddels verkast naar de New York Yankees voor 155 miljoen dollar in zeven jaar, maakte zijn thuisdebuut op de werpersheuvel in Yankee Stadium. Mede dankzij Jonathan Schoop (Baltimore Orioles) bewaart de Japanner daar geen goede herinnering aan. In de tweede inning ramde Schoop de bal over de hekken, wat goed was voor een 0-3 voorsprong. Zowel Tanaka (tien strikeouts) als de Yankees herstelden zich en zo kwam de stand weer in evenwicht (3-3), maar in de negende inning ging het opnieuw mis. Op een opofferingsslag van Chris Davis was het opnieuw Schoop die over de thuisplaat kwam. Baltimore won uiteindelijk met 5-4.

Nederlaag Jansen
Een andere pitcher had het ook zwaar op de heuvel. Kenley Jansen, closer voor de Dodgers, ging nat in de tiende inning. In de negende inning hadden de Dodgers een 3-6 achterstand op de Detroit Tigers knap gelijkgetrokken. De Curaçaoënaar kreeg een homerun van Victor Martinez te verwerken, waardoor Detroit met 7-6 aan het langste eind trok.

Simmons sterk
De Atlanta Braves wonnen in eigen huis met 4-3 van de New York Mets. Bij de Braves liet Andrelton Simmons zich aanvallend gelden met twee hits in vier pogingen. De korte stop beëindigde de tweede inning naar het eerste honk. Simmons gleed weg toen hij een bal van Travis d’Arnaud ving, maar zittend herstelde hij zijn uitglijder met een razend knappe aangooi. Ervin Santana gooide acht innings bij zijn debuut voor Atlanta en stond geen punten toe.

Overig
De geblesseerde Jurickson Profar ontbreekt nog steeds bij de Texas Rangers. Zonder hem verloor Texas met 4-2 op bezoek bij de Boston Red Sox. David Ortiz besliste de wedstrijd met een verre homerun. Roger Bernadina won wel met de Cincinnati Reds, de St. Louis Cardinals werden met 4-0 opzij gezet. The Shark kreeg in een slagbeurt in de negende inning een strikeout om zijn oren. De San Francisco Giants van hitting coach Hensley Meulens verloren met 3-7 van de Arizona Diamondbacks, waar Didi Gregorius inmiddels is teruggezet naar de minor league.

www.versgeperst.com