• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

baseballCURAÇAO – Het honkbalseizoen in de Verenigde Staten is gisteren officieel van start gegaan, met vijf spelers van Curaçaose afkomst op het hoogste niveau. Andrelton Simmons, Jurickson Profar, Roger Bernadina, Kenley Jansen en Jonathan Schoop hebben allen hun plek binnen de Major League Baseball (MLB).

Andrelton Simmons wist zich binnen korte tijd te positioneren als één van de beste korte stops ter wereld. Het afgelopen seizoen won hij zijn eerste ‘Golden Glove’. Simmons heeft onlangs voor 58 miljoen dollar getekend bij de Atlanta Braves. Hiermee legt hij zijn positie voor de aankomende zeven jaar vast.

Profar
De 21-jarige Jurickson Profar maakte zijn debuut toen hij negentien jaar oud was. Hij liep onlangs echter een schouderblessure op, waardoor hij voorlopig is uitgeschakeld. De tweede honkman van de Texas Rangers liep de blessure op tijdens een oefenwedstrijd tegen San Diego. Profar bleek een spier in zijn rechterschouder gescheurd te hebben.

Roger Bernadina
De 29-jarige verrevelder tekende onlangs een minor league-contract bij Cincinnati Reds. Hij wist in de voorbereiding op het seizoen echter alsnog een positie op het hoogste niveau te behalen. Vorig jaar werd Bernadina ontslagen door de Washington Nationals.

Kenley Jansen
De 26-jarige Kenley Jansen, die in 2005 debuteerde als catcher voor de Los Angeles Dodgers, is inmiddels een closer. Keer op keer bewijst hij een zeer waardevolle speler te zijn binnen de MLB.

Jonathan Schoop
Jonathan Schoop (22 jaar oud) zat in 2011 al in het all-star team, waardoor hij al snel een plekje had naast de grootste talenten in de MLB. Hij werd door manager van de Baltimore Orioles , ‘Buck’ Showalter, gekozen tot één van de spelers die het seizoen mocht openen.

1 reactie op “Honkbalseizoen van start met vijf Curaçaoënaars”

  1. Nederlandse kranten berichten anders dat er 5 Nederlanders in de MLB gaan spelen..