• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Honkbal stadionCURAÇAO – Het honkbalseizoen van de Major League staat weer voor de deur. Op dit moment bereiden de teams zich voor in zonnige Amerikaanse oorden. Versgeperst.com volgt het wel en wee van de Curaçaoënaars bij hun clubs tijdens de spring training.

Jonathan Schoop blijft op koers liggen om hoge ogen te gooien. Schoop speelde gisteren als korte stop voor de Baltimore Orioles en sloeg twee hits in vier slagbeurten, waaronder een tweehonkslag. Baltimore speelde 2-2 tegen de Minnesota Twins.

Aangooi
Didi Gregorius kwam tot een honkslag voor de Arizona Diamondbacks, maar had daar in de wedstrijd tegen de Milwaukee Brewers vijf slagbeurten voor nodig. In de zesde inning ging de korte stop bovendien in de fout. Lojan Schafer had met een verre klap het derde honk bereikt, waarna Gregorius een gehaaste gooi naar drie deed. De aangooi was onnauwkeurig en de bal schoot door, met als gevolg dat Schafer een punt binnenliep. Het was een van de negen punten die Arizona uiteindelijk de das om deed: Milwaukee won met 9-8.

Dubbelspel
Andrelton Simmons (Atlanta Braves) kwam niet tot een honkslag, maar was wel betrokken bij een dubbelspel. Atlanta won eenvoudig met 6-1 van de Tampa Bay Rays. De San Francisco Giants van hitting coach Hensley Meulens boekten een 4-0 zege op de Colorado Rockies. Bij Texas Rangers-Cincinnati Reds (1-2) speelden zowel Jurickson Profar als Roger Bernadina geen grote rol. Profar ontbrak volgens de Dallas Morning News door een tandheelkundige ingreep. Verrevelder Bernadina kwam niet tot een honkslag. In zijn enige slagbeurt ging hij uit met een stootslag.

www.versgeperst.com