• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Honkbal stadionCURAÇAO – Het honkbalseizoen van de Major League staat weer voor de deur. Op dit moment bereiden de teams zich voor in zonnige Amerikaanse oorden. Versgeperst.com volgt het wel en wee van de Curaçaoënaars bij hun clubs tijdens de spring training.

Kenley Jansen pitchte gisteren een inning voor de Los Angeles Dodgers en deed dat foutloos. De closer stuurde drie slagmensen van de Arizona Diamondbacks op rij terug naar de dug-out met drie slag. Arizona sloeg in de overige acht innings echter wel toe en won met 9-2. Een van de mensen die daar voor zorgden, kwam ook van Curaçao. Korte stop Didi Gregorius sloeg drie hits in vier slagbeurten en was daarmee goed voor een run en een binnengeslagen punt.

Scoringspositie
Een andere korte stop, Andrelton Simmons (Atlanta Braves) kon aanvallend zijn stempel niet drukken en kwam niet verder dan een groundout en een flyout, uitgerekend met twee nullen en honklopers in scoringspositie. Atlanta won wel, de Miami Marlins moesten er met 3-1 aan geloven.

Bloedvorm
De Los Angeles Angels waren in bloedvorm. Een van de slachtoffers waren de Texas Rangers, die met 12-1 eraf gingen. Aangewezne slagman Jurickson Profar sloeg een tweehonkslag in vier slagbeurten. Aansluitend wonnen de Angels met 12-2 van de Milwaukee Brewers, waar Hainley Statia niet in actie kwam. Datzelfde gold voor Jonathan Schoop (Baltimore Orioles), wiens team met 6-5 verloor van de Philadelphia Phillies.

Opoffering
Centerfielder Roger Bernadina kwam niet tot een honkslag voor de Cincinnati Reds, maar bewees toch zijn waarde. In de negende inning dwong hij vier wijd af, waardoor de Reds een punt mochten bijschrijven dankzij Chris Nelson. Het ‘binnengeslagen’ punt kon de 3-2 nederlaag tegen de Colorado Rockies niet voorkomen.

www.versgeperst.com