• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Honkbal stadionCURAÇAO – Het honkbalseizoen van de Major League staat weer voor de deur. Op dit moment bereiden de teams zich voor in zonnige Amerikaanse oorden. Versgeperst.com volgt het wel en wee van de Curaçaoënaars bij hun clubs tijdens de spring training.

Jonathan Schoop is in de race voor speeltijd tijdens het reguliere seizoen bij de Baltimore Orioles. Dat zei coach Buck Showalter in gesprek met de Baltimore Sun. Gevraagd of Schoop met zijn goede spel de Orioles niet voor een moeilijke keuze stelt, zei Showalter: “Hij zou door kunnen gaan om het een makkelijke beslissing te maken”. Schoop strijdt samen met Ryan Flaherty en Jemile Weeks om de positie op het tweede honk. Gisteren kwam de Curaçaoënaar niet tot een honkslag (zijn slaggemiddelde daalde naar .500), maar scoorde hij wel als pinchrunner. Baltimore verloor van de Boston Red Sox met 6-5.

Driehonkslag
Een andere Curaçaoënaar met een hoog slaggemiddelde in de voorbereiding is Roger Bernadina (Cincinnati Reds). De verrevelder sloeg een driehonkslag en verzorgde een run in het treffen met de San Francisco Giants van hitting coach Hensley Meulens. Met een hit in twee slagbeurten handhaaft ‘The Shark’ zijn slaggemiddelde van .500. Cincinnati verloor met 8-5.

Aanvallend
Andrelton Simmons (Atlanta Braves) liet zich gisteren ook aanvallend gelden. De korte stop sloeg twee hits in drie slagbeurten en was daarmee tevens goed voor zijn vierde binnengeslagen punt van het seizoen. Simmons was daarnaast betrokken bij een dubbelspel. De Braves versloegen de Philadelphia Phillies met 9-1. Jurickson Profar, aangewezen slagman bij de Texas Rangers, kwam tot een honkslag in drie slagbeurten. Zoals wel vaker in deze voorbereidingscampagne verloor Texas nipt. De Chicago White Sox waren met 7-6 te sterk. Ook Didi Gregorius (Arizona Diamondbacks) verloor. De Cleveland Indians toonden zich met 7-1 de meerdere van Arizona. Gregorius kwam niet tot een honkslag.

www.versgeperst.com