• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Honkbal stadionCURAÇAO – Het honkbalseizoen van de Major League staat weer voor de deur. Op dit moment bereiden de teams zich voor in zonnige Amerikaanse oorden. Versgeperst.com volgt het wel en wee van de Curaçaoënaars bij hun clubs tijdens de spring training.

Jurickson Profar, goed voor een slaggemiddelde van .310 in 29 slagbeurten, was ook gisteren weer van waarde voor de Texas Rangers. De 21-jarige aangewezen slagman sloeg een homerun en verzorgde twee runs. Profar mepte in de derde inning de bal in het linksveld over de hekken. Later kwam hij nogmaals op de honken door Reds-werper Curtis Partch, die de Curaçaoënaar raakte met een wild pitch. Adam Rosales sloeg Profar over de thuisplaat voor diens tweede run. In twee individuele klassementen duikt de naam van de Curaçaoënaar op. Hij staat met acht runs gedeeld eerste en met elf binnengeslagen punten gedeelde tweede. Texas versloeg de Cincinnati Reds, zonder Roger Bernadina, overigens met 8-2.

1-2-3-inning
Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers) hield een kort optreden over aan de wedstrijd tegen de Oakland Athletics (8-8). De closer gooide vijf pitches met klinkend resultaat: vijf strikes en drie slagmensen gingen achter elkaar uit. Jansen heeft in de voorbereidingscampagne nog geen punt tegen toegestaan.

Tweehonkslag
Jonathan Schoop (Baltimore Orioles) is hard op weg zichzelf te bewijzen tijdens de voorjaarstraining. Het slagkanon sloeg een tweehonkslag in het linksveld. Johnny Monell liep dankzij de klap van Schoop een punt binnen voor Baltimore. De Orioles wonnen met 7-6 van de Pittsburgh Pirates.

www.versgeperst.com