• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Honkbal stadionCURAÇAO – Het honkbalseizoen van de Major League staat weer voor de deur. Op dit moment bereiden de teams zich voor in zonnige Amerikaanse oorden. Versgeperst.com volgt het wel en wee van de Curaçaoënaars bij hun clubs tijdens de spring training.

Hainley Statia heeft gisteren zijn spring training-debuut gemaakt voor de Milwaukee Brewers. De 28-jarige Curaçaoënaar kwam niet tot een honkslag, maar sloeg in de negende inning wel een punt binnen. Statia zelf ging uit op het eerste honk, maar Garrett Cooper scoorde op de inzet van Statia. De Cleveland Indians waren met 4-2 te sterk voor Milwaukee.

Slagkanon
Jonathan Schoop blijft het goed doen bij de Baltimore Orioles. Zaterdag sloeg hij een hit en zorgde hij  voor een run in de 7-3 winst op de Boston Red Sox,  Gisteren sloeg hij twee uit drie, scoorde eenmaal en zette hij een dubbelspel in werking. Met Schoop op het tweede honk wonnen de Orioles ditmaal van de Pittsburgh Pirates: 9-2.

Eerste error
Andrelton Simmons noteerde zaterdag in de vierde inning zijn eerste veldfout van het seizoen. De korte stop van de Atlanta Braves (8-2 verlies tegen de Washington Nationals) sloeg twee hits in vier slagbeurten en scoorde ook. Gisteren voegde Simmons daar in drie slagbeurten nogmaals een honkslag aan toe, maar opnieuw won de tegenstander met dezelfde cijfers als een dag eerder. Dit keer zegevierden de New York Mets.

Slaggemiddelde
Roger Bernadina lijkt op weg vorig jaar, toen zijn seizoen mislukte, achter zich te laten. Hij stond gisteren opgesteld in het rechtsveld bij de Cincinnati Reds. ‘The Shark’ sloeg wederom een honkslag en handhaaft zijn hoge slaggemiddelde van .500. Wel wonnen de Los Angeles Angels met 1-3.

Punten binnen
Didi Gregorius (Arizona Diamondbacks) speelde zaterdag tegen diezelfde Angels De korte stop sloeg een hit in drie slagbeurten en tekende daarbij voor twee binnengeslagen punten. Gregorius liet de bal met een verre klap bijna achter de hekken verdwijnen en zodoende scoorden Alfredo Marte en Tony Campana. De Curaçaoënaar probeerde echter het derde honk te halen omdat er Angels-korte stop Grant Green een aangooi deed naar de thuisplaat. Dat was teveel van het goede en Gregorius werd daarom schlemielig uitgetikt tussen het tweede en derde honk. Gisteren kwam de korte stop in actie tegen de San Diego Padres (2-2 gelijkspel), maar noteerde hij geen honkslag.

Blessure
De schouderblessure van Jurickson Profar geneest goed en daarom maakte hij al zijn opwachting als aangewezen slagman bij de Texas Rangers. Inmiddels gooit hij ook alweer, maar nog niet voluit. Zijn goede slaggemiddelde kon hij dit weekeinde niet volhouden. Tegen de Los Angeles Dodgers (5-5) kwam hij zaterdag een keer op de honken door vier wijd. Gisteren verloren de Rangers met 8-9 van de Seattle Mariners en kwam de Curaçaoënaar in vier slagbeurten niet tot een hit.

www.versgeperst.com