• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Honkbal stadionCURAÇAO – Het honkbalseizoen van de Major League staat weer voor de deur. Op dit moment bereiden de teams zich voor in zonnige Amerikaanse oorden. Versgeperst.com volgt het wel en wee van de Curaçaoënaars bij hun clubs tijdens de spring training.

De Texas Rangers hadden liefst zes keer op rij niet gewonnen (vijf nederlagen, eenmaal gelijk), maar doorbraken gisteren de negatieve spiraal tegen de San Diego Padres: 8-4. Aangewezen slagman Jurickson Profar maakte het verschil met een grand slam homerun. In de zesde inning ramde de Curaçaoënaar de bal over de hekken in het rechtsveld. Kevin Kouzmanoff, Rougned Odor en Bryan Petersen en Profar zelf kwamen daarop over de thuisplaat. In de eerste inning had Profar al een single geslagen, waarop Prince Fielder hem binnensloeg.

Linksvelder
Roger Bernadina wordt vaak ingezet als aangewezen slagman, maar speelde gisteren vijf innings als linksvelder voor de Cincinnati Reds. ‘The Shark’ kwam niet tot een honkslag maar bereikte wel tweemaal de honken door vier wijd. De wedstrijd tegen de San Francisco Giants van hitting coach Hensley Meulens ging met 3-2 verloren.

Simmons
Bij de Atlanta Braves sloeg korte stop Andrelton Simmons een hit in drie slagbeurten. Met een grondbal door het midden bereikte hij het eerste honk. In verdedigend opzicht stond de Golden Glove-winnaar aan de basis van twee dubbelspelen. Via Simmons, tweedehonkman Dan Uggla en eerstehonkman Freddie Freeman werd een einde gemaakt aan de derde en vierde inning.

Geen speeltijd
Niet voor alle spelers van Curaçao was er gisteren speeltijd weggelegd. Hainley Statia wacht nog altijd op zijn spring training-debuut bij de Milwaukee Brewers, en ook Didi Gregorius (Arizona Diamondbacks) en Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers) kwamen niet in actie. Datzelfde gold voor Jonathan Schoop (Baltimore Orioles), maar die had te maken met overmacht: de wedstrijd tegen de Tampa Bay Rays werd afgelast door hevige regenval.

www.versgeperst.com