• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Honkbal stadionCURAÇAO – Het honkbalseizoen van de Major League staat weer voor de deur. Op dit moment bereiden de teams zich voor in zonnige Amerikaanse oorden. Versgeperst.com volgt het wel en wee van de Curaçaoënaars bij hun clubs tijdens de spring training.

Jonathan Schoop, een van de hitters met het hoogste slaggemiddelde in de Major League, bereikte gisteren nou eens niet de honken. Het slagkanon van de Baltimore Orioles kreeg twee strikeouts om zijn oren in het met 3-2 gewonnen duel tegen de New York Yankees. Andrelton Simmons (Atlanta Braves, 8-4 winst op de Washington Nationals) sloeg gisteren zijn tweede en derde punt van het seizoen binnen op een tweehonkslag in de zevende inning. Een linedrive naar het linksveld bracht twee man over de thuisplaat. De korte stop sloeg in totaal twee hits in drie slagbeurten.

Honkslag
Didi Gregorius kwam namens de Arizona Diamondbacks (8-6 winst op de San Diego Padres) tot een honkslag in twee slagbeurten. Wel werd hij uitgetikt toen hij een honk probeerde te stelen. Roger Bernadina (Cincinnati Reds) kwam in het slagperk tot dezelfde prestatie als Gregorius, maar voegde daar ook een run aan toe. Bernadina’s nieuwe team verloor met 5-9 van de Kansas City Royals. Ook Jurickson Profar kwam tot een honkslag en een run, maar had daar drie slagbeurten voor nodig. Profar verloor met de Texas Rangers. De ploeg uit Arlington ging met 4-7 het schip in tegen de Los Angeles Angels.

1-2-3-inning
Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers) kreeg bij zijn club de tweede inning toegewezen en gaf niks weg. Na een groundout deelde hij tweemaal drie slag uit, waarmee de closer een 1-2-3-inning boekte. De Seattle Mariners bleken uiteindelijk met 4-1 te sterk over de volle negen innings.

www.versgeperst.com