• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Honkbal stadionCURAÇAO – Het honkbalseizoen van de Major League staat weer voor de deur. Op dit moment bereiden de teams zich voor in zonnige Amerikaanse oorden. Versgeperst.com volgt het wel en wee van de Curaçaoënaars bij hun clubs tijdens de spring training.

Jonathan Schoop blijft vriend en vijand verbazen. Voor de Baltimore Orioles sloeg hij gisteren twee honkslagen. De Curaçaoënaar tekende voor een double en een single in respectievelijk de zevende en negende inning. De tweedehonkman kon een 9-2 nederlaag tegen de Minnesota Twins niet voorkomen, maar zag zijn slaggemiddelde verder stijgen naar .667.

Geen honkslag
Didi Gregorius speelde voor de Arizona Diamondbacks, maar kwam in drie slagbeurten niet tot een honkslag. Zijn team verloor tegen de Los Angeles Angels met 3-2.

Punten binnengeslagen
De Texas Rangers deden weer een beroep op de nog niet volledig herstelde Jurickson Profar (schouderblessure). De 21-jarige binnenvelder speelde als aangewezen slagman. Hij sloeg twee punten binnen, door een linedrive in de zesde inning en een grondbal in de achtste inning. Het was voor Profar zijn binnengeslagen punt van de voorbereiding.

Verwachtingen hooggespannen
De Rangers verwachten dit jaar veel van Profar. In november ruilde het team uit Arlington tweedehonkman Ian Kinsler met eerstehonkman Prince Fielder van de Detroit Tigers. Daarmee zou er ruimte ontstaan op het tweede honk die Profar (van huis uit inzetbaar als tweedehonkman of korte stop) zou moeten opvullen. Kinsler kon verkassen naar het eerste honk, maar weigerde en werd daarop geruild met Fielder. De ex-Ranger is nog altijd woest over deze ruil, liet hij doorschemeren tegenover ESPN The Magazine. Kinsler noemde general manager Jon Daniels een ‘sleazeball’ en zei te hopen dat de Rangers alle 162 wedstrijden in het reguliere seizoen verliezen.

League leaders
In de tussenstand staat Bernadina tweede in de categorie meeste runs. De verrevelder van Cincinnati scoorde vijfmaal en hoeft in het klassement alleen Pedro Alvarez (Pittsburgh) voor zich te dulden. Schoop staat met .667 vierde in de categorie beste slaggemiddelde. Profar deelt de vierde plaats in de categorie meeste binnengeslagen punten met vijf stuks.

Geen speeltijd
Niet iedereen kwam gisteren in actie. Hainley Statia is pas opgeroepen door de Milwaukee Brewers (4-2 nederlaag tegen de Chicago Cubs) en wacht nog op zijn eerste optreden, Kenley Jansen kreeg geen speeltijd bij de Los Angeles Dodgers (7-3 verlies tegen de Oakland Athletics) en Roger Bernadina kwam niet aan bod bij de Cincinnati Reds (5-6 nederlaag tegen de Seattle Mariners). Datzelfde gold voor Atlanta Braves-korte stop Andrelton Simmons, wiens team met 2-6 verloor van de New York Mets.

www.versgeperst.com