• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Honkbal stadionCURAÇAO – Het honkbalseizoen van de Major League staat weer voor de deur. Op dit moment bereiden de teams zich voor in zonnige Amerikaanse oorden. Versgeperst.com volgt het wel en wee van de Curaçaoënaars bij hun clubs tijdens de spring training.

Jurickson Profar (Texas Rangers) krijgt door zijn schouderblessure een kans als aangewezen slagman. Tegen de Chicago White Sox (9-7 verlies) mepte Curaçaoënaar 2 uit 5. Daarmee sloeg hij eenmaal een punt binnen. Op zijn grondbal in het rechtsveld kon Adma Rosales binnenlopen en scoren. Ook Roger Bernadina (Cincinnati Reds) fungeerde als aangewezen slagman. ‘The Shark’ was goed voor twee hits, twee runs en zijn eerste binnengeslagen punt van het seizoen. In de eerste inning sloeg hij een linedrive naar het rechtsveld waarop gescoord werd. De Reds wonnen met 15-4 van de San Diego Padres.

Verdedigend sterk
Andrelton Simmons en de Atlanta Braves speelden 0-0 tegen de Detroit Tigers in tien innings. De verdedigend sterke korte stop was betrokken bij drie van de vier dubbelspelen van de Braves, maar kwam niet tot een honkslag in vier slagbeurten. Ook Didi Gregorius (0 uit 2) kwam aanvallend niet uit de verf bij de Arizona Diamondbacks, die met 3-5 het onderspit dolven tegen de San Francisco Giants van hitting coach Hensley Meulens.

Goede vorm
Jonathan Schoop (Baltimore Orioles) zet zijn goede vorm voort. Gisteren sloeg de powerhitter tegen de Boston Red Sox twee man over de thuisplaat met een tweehonkslag. Met een verre klap tegen de hekken konden Buck Britton en Josh Hart scoren voor Baltimore. Christian Walker sloeg Schoop even later binnen. De Orioles tekenden vijf runs aan in de laatste inning, maar dat mocht niet baten. Boston won met 8-6.

Geen speeltijd
De Los Angeles Dodgers speelden 3-3 gelijk tegen de San Diego Padres. Kenley Jansen kwam niet op de heuvel. Hainley Statia kreeg nog geen speeltijd tijdens de spring training van de Milwaukee Brewers, die met 6-5 wonnen van de Colorado Rockies.

www.versgeperst.com