• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Honkbal stadionCURAÇAO – Het honkbalseizoen van de Major League staat weer voor de deur. Op dit moment bereiden de teams zich voor in zonnige Amerikaanse oorden. Versgeperst.com volgt het wel en wee van de Curaçaoënaars bij hun clubs tijdens de spring training.

Hainley Statia is opgeroepen voor spring training bij de hoofdmacht van de Milwaukee Brewers, meldt honkbalsite.com. Afgelopen jaar speelde Statia als buitenvelder voor Triple A-team Nashville Sounds. De Curaçaoënaar heeft tot zover nog niet zijn Major League-debuut gemaakt.

Binnengeslagen punt
Jonathan Schoop was gisteren op dreef voor de Baltimore Orioles. In een met 9-7 gewonnen wedstrijd tegen de Toronto Blue Jays sloeg Schoop een honkslag tussen het tweede en derde honk door, waardoor Francisco Peguero kon scoren. Julio Borbon sloeg op zijn beurt Schoop weer over de thuisplaat. Andrelton Simmons sloeg een hit in vier slagbeurten en sloeg daarnaast een punt binnen. De korte stop van de Atlanta Braves liep wel tegen een nederlaag aan. De Washington Nationals waren met 16-15 te sterk. Ook Jurickson Profar meldde zich met een run en een binnengeslagen punt. Hij sloeg voor de Texas Rangers een tweehonkslag in de zevende inning, waardoor Josh Wilson kon scoren. Zelf werd hij over de thuisplaat geslagen door Jared Hoying. Texas en Oakland speelden overigens met 2-2 gelijk. Roger Bernadina sloeg een honkslag voor de Cincinnati Reds tegen de Colorado Rockies (3-2 winst).

Afgelast
Speeltijd was er niet voor Didi Gregorius. De Arizona Diamondbacks maakten tegen de Milwaukee Brewers (2-1 winst) geen gebruik van de Curaçaose korte stop. De tweede wedstrijd tegen de Chicago Cubs werd afgelast.

www.versgeperst.com