• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Honkbal stadionCURAÇAO – Het honkbalseizoen van de Major League staat weer voor de deur. Op dit moment bereiden de teams zich voor in zonnige Amerikaanse oorden. Versgeperst.com volgt het wel en wee van de Curaçaoënaars bij hun clubs tijdens de spring training.

Andrelton Simmons sloeg gisteren een hit in drie slagbeurten. Zijn team, de Atlanta Braves, kon niet voorkomen dat de Houston Astros met 7-5 zegevierden. De San Francisco Giants van hitting coach Hensley Meulens wonnen met 4-3 van de Milwaukee Brewers, maar verloren later op de dag met 7-6 van de Oakland Athletics.

Geen hits
Met zijn honkslag was Simmons gisteren de enige Curaçaoënaar die een hit sloeg. Jurickson Profar (aangewezen slagman bij Texas Rangers-Kansas City Royals, resultaat 1-11) en Roger Bernadina (geen speeltijd, Cincinnati Reds-Cleveland Indians 0-4) slaagden daar niet in. Jonathan Schoop en Didi Gregorius noteerden ook geen honkslag en kregen beiden eenmaal drie slag te verwerken, maar kwamen op de honken voor hun teams via vier wijd. Schoop werd voor de Baltimore Orioles ingezet als pinch-hitter en als tweede honkman. Baltimore versloeg de Tampa Bay Rays met 4-2. Gregorius speelde enkele innings als korte stop voor de Arizona Diamondbacks en verloor 0-11 van de Colorado Rockies.

Vandaag spelen de Braves tegen de Washington Nationals en ontmoet Baltimore de Toronto Blue Jays. Wellicht zien we Bernadina deze keer wel terug bij de Cincinnati Reds als ze het opnemen tegen Colorado. Verder staat Texas tegenover de Oakland Athletics. Voor Arizona wacht een doubleheader: eerst is Milwaukee de tegenstander, later volgen de Chicago Cubs.

www.versgeperst.com