• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Honkbal stadionCURAÇAO – Het honkbalseizoen van de Major League staat weer voor de deur. Op dit moment bereiden de teams zich voor in zonnige Amerikaanse oorden. Versgeperst.com volgt het wel en wee van de Curaçaose spelers bij hun clubs.

Roger Bernadina is de spring training bij zijn nieuwe club goed begonnen. In zijn eerste wedstrijd voor de Cincinnati Reds viel hij woensdag in als aangewezen slagman. In drie slagbeurten tekende hij voor een honkslag. Eénmaal kreeg hij een strikeout om zijn oren en één keer mocht hij met vier wijd door naar het eerste honk. De Reds wonnen met 8-3 van de Cleveland Indians. Gisteren won Cleveland de tweede wedstrijd met 12-3. Bernadina speelde nu als linksvelder, sloeg wederom één hit in twee slagbeurten en scoorde ook eenmaal.

Didi Gregorius
Bij de Arizona Diamondbacks begon Didi Gregorius sterk. Woensdag werden de Los Angeles Dodgers met 4-1 geklopt. De korte stop sloeg daarin één hit in twee slagbeurten. In de tweede wedstrijd tegen de Dodgers (4-3 verlies) kwam hij niet aan bod. Bij de Dodgers heeft Kenley Jansen nog geen innings geworpen. Arizona boekte gisteren ook een 5-2 overwinning op de Chicago Cubs. Daarin sloeg Gregorius één honkslag in vier slagbeurten. Wel kreeg hij eenmaal drie slag aan zijn broek.

Nederlagen
Golden Glove-winnaar Andrelton Simmons verloor woensdag de eerste wedstrijd van de Atlanta Braves met 5-6 tegen de Detroit Tigers. De korte stop kwam niet tot een honkslag, wel kreeg hij vier wijd. De San Francisco Giants, waar Hensley Meulens hitting coach is, leden een 5-10 nederlaag tegen de Oakland Athletics.

Schouderblessure
Jurickson Profar heeft nog steeds last van zijn schouderblessure. Gooien mag hij nog niet, maar bij de Texas Rangers heeft hij wel zijn opwachting gemaakt als pinch-hitter en aangewezen slagman. In drie slagbeurten verzorgde de Curaçaoënaar één honkslag, hij scoorde een run en sloeg ook één punt binnen.

Programma
Vanmiddag wordt er verder gespeeld. Wedstrijden waarin mogelijk Curaçaosese spelers hun opwachting maken, zijn: Baltimore Orioles-Tampa Bay Rays (Jonathan Schoop, Baltimore), Los Angeles Dodgers-Chicago White Sox, Arizona Diamondbacks-Colorado Rockies en Houston Astros-Atlanta Braves.

www.versgeperst.com