voetbalCURAÇAO – Versgeperst.com volgt het Curaçaose voetbal op de voet. Ook buiten ons eiland zijn echter voetballers met Curaçaose wortels actief. Ook na dit weekeinde viel er weer volop nieuws te melden over verschillende voetballers met Curaçaose wortels.

Gregory van der Wiel staat met een been in de kwartfinales van de Champions League. De ploeg van de rechtsback, Paris St. Germain, maakte indruk in Duitsland door Bayer Leverkusen met 0-4 te kloppen. Blase Masuidi, Zlatan Ibrahimovic en Yohan Cabaye verzorgden de doelpunten. De 26-jarige verdediger speelde de volle 90 minuten mee.

Voorselectie Oranje
Diezelfde Van der Wiel is opgenomen in de voorselectie van bondscoach Louis van Gaal voor het vriendschappelijk duel met Frankrijk. Ook Leroy Fer (Norwich City) zit bij het voorlopige keurkorps van Oranje. De voorselectie bestaat uit een groep van 33 spelers, waarin de geschorste Jeremain Lens en de geblesseerde Rafael van der Vaart ontbreken. Jürgen Locadia en Jetro Willems zitten in de voorselectie van Jong Oranje voor een confrontatie tegen hun leeftijdsgenoten uit Israel.

Bazoer fit
Goed nieuws is er ook voor Riechedly Bazoer. De verdediger van Jong Ajax is na vijf weken blessureleed weer fit. Eerder liep hij op het trainingskamp van zijn club een scheurtje in zijn meniscus op. De timing van de kwetsuur was extra vervelend omdat hij naar verluidt zou mogen debuteren in de hoofdmacht van de landskampioen.

www.versgeperst.com