• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Run-Bike-RunCURAÇAO – Er werd dit weekend flink gezweet op Koraal Tabak. Voor de vijfde keer werd daar de Run-Bike-Run gehouden. Een evenement van Team Endurance Curaçao (TEC) waarbij er werd hardgelopen en gefietst.

Deelnemers konden individueel of in teamverband meedoen aan de wedstrijd. De afstanden zijn vijf kilometer hardlopen, dan twintig kilometer mountainbiken en daarna nog tweeënhalf kilometer rennen. “Er zijn wel wat minder deelnemers dan vorig jaar,” vertelt organisator Iwan Jonker. “Maar de mensen zijn altijd enthousiast. Doordat verschillende leeftijden in één team zitten, kan iedereen meedoen. Dus ook kinderen vanaf zes jaar. We zijn al vijf weken geleden begonnen met trainen om het parcours te leren kennen. Het is altijd fijn om van te voren de route te weten.”

Sponsor
De hoofdsponsor van de Run-Bike-Run is advocatenkantoor Soliana, Bonapart & Aardenburg. Eén van de advocaten, Thomas Aardenburg, deed mee aan de wedstrijd. “Ik deed individueel mee vandaag. Helaas kon ik mijn collega’s niet overhalen,” vertelt hij. “We willen sporten voor mensen leuk maken. Dat is de reden waarom we dit evenement sponsoren.” Het was voor Aardenburg de derde keer dat hij meedeed. “Je fietst hier heel mooi langs het water. Dit is eigenlijk wel een bijzondere plek, omdat het een privéterrein is.”

Geslaagd
De wedstrijd werd voor de tweede keer gehouden op Koraal Tabak. De familie Bakhuis stelt daarvoor hun terrein ter beschikking. “We hebben ook dit soort races gedaan bij Jan Thiel en Playa Kanoa,” zegt Jonker. “Op Curaçao zijn genoeg locaties voor deze wedstrijden.” Jonker was erg tevreden over het verloop van de dag. “Ondanks de hitte hadden de deelnemers het erg naar hun zin. Het was een heel geslaagd evenement.”

www.versgeperst.com